SRI, exerciţiu antitero la bordul unui avion Tarom aflat în zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii şi ai altor structuri implicate în prevenirea şi combaterea terorismului au participat la un exerciţiu pentru testarea capacităţii de răspuns la o criză teroristă apărută la bordul unei aeronave aflate în zbor. Simularea a avut loc la bordul unui avion Tarom care a decolat de pe Aeroportul "Henri Coandă".

Serviciul Român de Informaţii, împreună cu structuri din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), au participat, marţi, la un exerciţiu de testare a capacităţii de răspuns la o situaţie de criză teroristă, apărută la bordul unei aeronave aflate în zbor, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de SRI.

Simularea a avut loc la bordul unei aeronave Tarom, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti.

"Scenariile puse în practică au acoperit mai multe moduri de materializare a unui atac terorist care poate pune în pericol atât integritatea aeronavei, cât şi pasagerii aflaţi la bord. În egală măsură, exerciţiul a testat capacitatea de reacţie a însoţitorilor înarmaţi de la bordul aeronavelor, precum şi coordonarea acestora cu echipele de intervenţie aflate la sol", se arată în comunicat.

Sub conducerea tehnică a SRI, în calitate de autoritate naţională în prevenirea şi combaterea terorismului, au participat la exerciţiu instituţii cu responsabilităţi în asigurarea securităţii aviatice (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean llfov, IGPR/ Direcţia de Poliţie Transporturi/ Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti/ Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, IGSU, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti - llfov, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi DIICOT),  ROMATSA şi Tarom.

Conform sursei citate, exerciţiul a avut ca obiectiv evaluarea procedurilor specifice gestionării unor situaţii de criză şi consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul SNPCT, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie de criză.

Activităţile curente de pe Aeroportul "Henri Coandă" nu au fost afectate, precizează SRI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite