Spitalele din România vor trata mai mulți copii palestinieni răniți, a anunțat Alexandru Rafila

0
Publicat:

Vineri, la Iași, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că se fac pregătiri pentru a primi mai mulți copii palestinieni în unitățile medicale din România. Acești copii au fost răniți în atacurile armatei israeliene din Fâșia Gaza. 

Alexandru Rafila: Copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România - Foto Arhiva
Alexandru Rafila: Copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România - Foto Arhiva

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, fără a preciza un număr anume, că aceşti copii vor fi aduşi în România prin Mecanismul de Protecţie European, relatează Agerpres.

Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (...) se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă. Spitalele de pediatrie din Bucureşti, pentru cei cu multitraumă, Spitalul 'Grigore Alexandrescu', şi, eventual, 'Marie Curie'. Cei oncologici probabil că vor fi duşi la Institutul Clinic Fundeni”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Jurnaliștii l-au întrebat pe ministrul Sănătății despre aducerea în România a copiilor palestinieni răniți în atacurile din Fâșia Gaza. Ministrul Sănătății a declarat că nu poate preciza o dată exactă pentru aducerea acestor copii palestinieni în țară, dar se va întâmpla „într-un viitor foarte, foarte apropiat”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite