Soţii Iohannis s-au recules la memorialul "11 septembrie" din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen şi Klaus Iohannis au depus flori în locul în care s-au aflat turnurile gemene World Trade Center
Carmen şi Klaus Iohannis au depus flori în locul în care s-au aflat turnurile gemene World Trade Center

Preşedintele Klaus Iohannis a depus flori la memorialul "11 septembrie" din New York, aflat pe locul fostelor turnuri gemene World Trade Center. Împreună cu soţia sa, Carmen, şeful statului a aşezat florile în dreptul numelui româncei Corina Stan, care şi-a pierdut viaţa în turnul de nord.

Aflat la New York, la Adunarea Generală a ONU, preşedintele Iohannis a mers la memorialul "11 septembrie" pentru a depune flori şi a se reculege.

"Am fost foarte mişcat să păşesc, la New York, pe locul fostelor Turnuri Gemene, acest spaţiu al tragediei americane de la 11 septembrie 2001. Atunci, am fost cu toţii martorii unui adevăr dureros şi ai unei lecţii categorice: intoleranţa aduce crimă şi terorismul trebuie combătut în fiecare zi. Lumea noastră nu trebuie să mai cadă pradă urii, care răpeşte vieţi şi mutilează destine. În toţi aceşti ani, românii şi-au arătat solidaritatea cu poporul american nu din obligaţie, ci din credinţa că libertatea este cea mai importantă valoare a omului şi că rănile unei naţiuni pot fi alinate doar prin solidaritate şi prin acţiune concretă împotriva celor care atentează la valorile sale", a scris Iohannis pe contul său de Facebook.

Preşedintele a aşezat câteva flori în dreptul numelui româncei Corina Stan, care a murit în turnul de nord, împreună cu soţul ei, Alexandru. Alţi doi români şi-au pierdut viaţa în tragedia de la World Trade Center: Joshua Poptean şi Eugen Lazăr.

corina stan

CITIŢI ŞI: Corespondenţă din SUA. Cât de important a fost primul discurs susţinut de Iohannis la ONU

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite