Silviu Ionescu, în boxa cu tâlhari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a respins, ieri, recursul fostului însărcinat cu afaceri în Singapore, Silviu Ionescu, împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de arestare preventivă.

În consecinţă, Ionescu va rămâne după gratii cel puţin până la 5 iunie.

În faţa judecătorilor, Ionescu a fost adus încătuşat şi înconjurat de mascaţi. A fost dirijat către boxa acuzaţiilor, în mijlocul unui grup de tâlhari condamnaţi, care cerea eliberarea condiţionată.

Avocata Maria Vasii a susţinut că mandatul de arestare emis pe numele clientului său este nul. „Judecătoria Sectorului 5 nu era competentă să judece această cauză, ci numai instanţa supremă, dată fiind calitatea de diplomat cu rang de ministru consilier a lui Silviu Ionescu", a spus apărătorul.

În replică, procurorul a precizat că la momentul arestării Ionescu nu mai avea calitatea de diplomat, fiind suspendat din funcţie.

Din boxa acuzaţilor, Ionescu a subliniat că se bucură în continuare de calitatea de diplomat, aceasta urmând a se pierde abia după 60 de zile de arest. Silviu Ionescu este acuzat că, în decembrie 2009, a produs un accident în Singapore, în urma căruia o persoană a murit şi alte două au fost rănite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite