Şeitan: Scrisoarea nu se modifică, salariile vor scădea cu 25%, iar pensiile cu 15%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat că scrisoarea de intenţie pe care Guvernul urmează să o trimită FMI nu se va modifica, astfel că salariile tuturor bugetarilor vor scădea cu 25%, iar pensiile cu 15%.

Afirmaţiile au fost făcute de ministrul Muncii astăzi îniante de discuţiile care au loc la Ministerul de Finanţe între Sebastian Vlădescu, premierul Emil Boc şi reprezentanţii sindicatelor.

Ministrul Sebastian Vlădescu a afirmat, înainte de întâlnirea cu sindicaliştii, că modificarea scrisorii "ar fi o eroare".

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale se întâlnesc astăzi, la ora 14.00, cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru o nouă rundă de discuţii privind măsurile de austeritate incluse în scrisoarea de intenţie pe care Executivul urmează să o trimită FMI.

În funcţie de rezultatul discuţiilor de astăzi, sindicaliştii se vor reuni pentru a stabili calendarul protestelor.

Reprezentanţii sindicatelor cer renunţarea la micşorarea pensiilor cu 15% şi susţin îngheţarea acestora. Totodată, mai solicită reducerea diferenţiată a salariilor în locul reducerii cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor. Sindicaliştii ameninţă că vor declanşa greva generală pe o perioadă nedeterminată dacă nu sunt luaţi în seamă.

În şedinţa de Guvern de ieri, premierul Emil Boc a anunţat că Executivul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

El a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege privind reducerea deficitului bugetar şi relansarea economiei, care va fi discutat mai întâi în Coaliţie şi ulterior aprobat de Executiv, în vederea asumării răspunderii pe baza unui calendar al procedurilor "aplicabil din iunie".

La rândul lor, reprezentanţii PSD şi PNL au anunţat că vor depune moţiune de cenzură în cazul asumării răspunderii de către Guvern.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite