Șeful Vămii București ar fi fost filmat în timp ce lua șpagă SURSE

0
Publicat:

Directorul regionalei vamale București este suspectat că lua mită de la oameni de afaceri pentru introducerea în țară a bunurilor contrafăcute, potrivit unor surse PRO TV. Suspiciunile de mită privesc și alți 47 de angajați ai Vămii Nădlac.  

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

DNA și DGA au deschis două anchete privind corupția din vămi, într-una dintre ele fiind vizat chiar directorul regionalei vamale București, Paul Petroff, suspectat că ar fi primit bani de la mai mulți oameni de afaceri străini care aduceau în țară bunuri contrafăcute, potrivit unor surse PRO TV.

Totodată, sunt vizați alți 47 de angajați de la Vama Nădlac 2, fiind suspectați că luau mită de la șoferii de TIR prinși cu nereguli.

Potrivit sursei citate, prima sesizare a fost făcută în luna noiembrie 2022, la DNA de către Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Procurorii anticorupție și jandarmii au percheziționat la prima oră locuința și mașina lui Paul Petroff, directorul Regionalei Vamale București. 

Surse apropiate anchetei susțin că Petroff ar fi fost filmat în timp ce primea sume de bani cuprinse între 600 și 12.000 de euro de la cetățeni străini care aduceau în Capitală bunuri contrafăcute. În schimbul banilor scăpau de controale.

Procurorii au făcut percheziții și la sediile unor firme și angajați din Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite