Şeful Sălii Polivalente, trimis în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA l-au trimis miercuri în judecată, în stare de arest preventiv, pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional – Sala Polivalentă din Bucureşti, pentru şantaj şi luare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada aprilie - august 2015, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 10.000 euro şi foloase materiale constând în cedarea construcţiei deţinute de firma denunţătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată şefului de la Polivalentă, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale. Despre valoarea construcţiei, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumătate pentru derularea de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma denunţătorului şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia firmei. În acelaşi timp, Octavian Bitu s-a angajat ca, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu Octavian să fie asociaţi.

În aceste condiţii, în luna aprilie 2013, directorul CSN – Sala Polivalentă din Bucureşti a ameninţat un alt om de afaceri, denunţător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de acesta.

La 1 septembrie 2015, Octavian Bitu a primit de la unul dintre denunţători suma de 10.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Octavian Bitu are relaţii strânse cu mai mulţi miniştri din cabinetul Ponta. Şeful Sălii Polivalente este finul lui Nicolae Bănicioiu, care i-a botezat unul dintre copii. Bitu este şi un cunoscut al ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici. Cei doi au fost fotografiaţi într-un local de fiţe din Mamaia, în urmă cu doar câteva zile.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite