Şeful Fed, Ben Bernanke, ameninţat cu destituirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Bernanke, Preşedintele Fed
Ben Bernanke, Preşedintele Fed

Republicanii afirmă că îl vor concedia pe şeful Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, dacă vor câştiga alegerile, potrivit Reuters.

La o dezbatere a Partidului Republican pentru alegerea candidatului la preşedinţie, organizată de Bloomberg şi Washington Post, fostul purtător de cuvânt al Casei Albe Newt Gingrich a spus că Ben Bernanke este vinovat pentru revendicările protestatarilor de pe Wall Street privind inegalitatea veniturilor şi influenţa prea mare a băncilor.

"Dacă vor să schimbe cu adevărat lucrurile, prima persoană care trebuie concediată este Bernanke, un preşedinte dezastruos al Rezervei Federale. Bernanke a cheltuit în secret miliarde de dolari salvându-i pe unii şi lăsându-i pe alţii să se prăbuşească. Cred că este greşit şi deformat ca cineva să aibă atâta putere secretă", a spus Gingrich.

Bernanke, fost profesor la Princeton, a fost numit preşedinte al Fed chiar de preşedintele republican George W. Bush şi a fost renumit în funcţie de democratul Obama în 2009. Actualul mandat al şefului Fed se încheie în ianuarie 2014, potrivit Mediafax.

Un alt favorit la alegerile interne din Partidul Republican, Mitt Romney, a spus că nu l-ar menţine pe Bernanke. "Aş alege pe cineva apropiat mie", a adăugat el.

Congresmenul Ron Paul a criticat politica Fed din ultimele decenii, dar în special pe Bernanke. Paul l-a numit pe predecesorul lui Bernanke, Alan Greenspan, drept un "dezastru" din cauza politicilor care au alimentat bule speculative.

"Bernanke complică problema. Accelerează bulele speculative de două ori mai repede decât Greenspan", a adăugat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite