Şefii de la Realitatea care apar în stenogramele ataşate dosarului lui Vîntu dau în judecată SRI-ul şi Parchetul pentru că le-a fost afectată imaginea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Popa, director  Realitatea TV
Cătălin Popa, director Realitatea TV

Angajaţii de la trustul Realitatea-Caţavencu ale căror convorbiri cu Sorin Ovidiu Vîntu au apărut în presă dau în judecată Serviciul Român de Informaţii, pe motiv că discuţiile au fost private şi nu au legătură cu dosarul în care Vîntu este acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa să fugă de justiţie.

"Vom da în judecată statul român în nume personal, reprezentanţii săi, Parchetul Înaltei Curţi şi Serviciul Român de Informaţii, pentru că noi considerăm că ne-a fost afectată imaginea. Este şi o intervenţie în viaţa privată. Sunt convorbiri private. Acţiunea concretă o vom stabili împreună cu un avocat. În după-amiaza asta ne vom întâlni cu o societate de avocatură specializată în astfel de cazuri şi vom da în judecată în civil, urmând a obţine despăgubiri", a declarat pentru adevarul.ro directorul Realitatea TV, Cătălin Popa.

Potrivit acestuia, toţi angajaţii de la trustul Realitatea-Caţavencu ale căror convorbiri cu Sorin Ovidiu Vîntu au apărut în stenogramele ataşate dosarului acestuia vor acţiona statul în judecată.

Referitor la reacţia Clubului Român de Presă, care califică apariţia acelor convorbiri drept "stânjenitoare pentru orice jurnalist onorabil", Cătălin Popa a precizat că veridicitatea stenogramelor nu a fost verificată şi că ele nu au nicio legătură cu dsosarul în care Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului.

"Dacă CRP crede că publicarea unor stenograme care nu au nicio legătură cu dosarul, fără ca în prealabil să se verifice autenticitatea lor, nu e o problemă, e un lucru trist pentru CRP", a declarat Popa.  Potrivit acestuia, "sunt foarte multe pasaje lipsă, multe răspunsuri ale unor oameni lipsesc, sensul unor dialoguri a fost complet distorsionat".

"Scopul (publicării acestor discuţii, n.r) a fost unul strict mediatic. Ele nu au fost puse în dosar cu alt scop. Ceea ce spun procurorii că ele definesc un profil inculpatului mi se pare ridicol,dacă ne uităm la convorbirile legate de cârnaţii de Crăciun (discuţia a avut loc între Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, acţionar la Realitatea şi vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, în ziua de Crăciun, n.r) sau despre realizatori care spun că au fost invitaţi la TVR (cazul lui Stelian Tănase, n.r)", a adăugat Popa.

Citiţi aici poziţia Clubului Român de presă.

Din stenogramele discuţiilor cu Doru Buşcu, directorul editorial al revistei "Academia Caţavencu", Cornel Nistorescu, redactor-şef la Cotidianul.ro, directorul Realitatea TV, Cătălin Popa, fostul preşedinte al trustului Realitatea-­Caţavencu, Sergiu Toader, reiese că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-a atenţionat pe şefii trustului Realitatea Media că s-a terminat cu glumele privind independenţa editorială. Vîntu le-a pus în vedere directorilor de la Realitatea TV că are nevoie de o organizaţie care să răspundă comenzilor sale, întocmai ca Audi-ul pe care îl conduce.

STENOGRAME Discuţii între Vîntu şi Nistorescu: "Caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate"

STENOGRAME  Vîntu şi Popa despre prezidenţialele din 2009: "Mi-am scos oştile, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat"

STENOGRAME Vîntu şi redactorul şef al revistei Academia Caţavencu în martie 2010: Vântu spune că nu va mai exista independenţă editorială şi toată lumea care lucrează la revistă trebuie să execute ordinele sale, iar cui nu îi convine, să plece.

STENOGRAME Vîntu către preşedintele trustului Realitatea: "Războiul real a început cu Băsescu când am început să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f... pe aia în gură"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite