Secţiile Unite de la Înalta Curte dezbat joi oportunitatea sesizării CCR cu privire la impozitarea pensiilor speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Imagine: Ionuţ Mureşan
Sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Imagine: Ionuţ Mureşan

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se reunesc, joi, pentru a stabili dacă este oportună sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la legea prin care vor fi impozitate pensiile.

Potrivit unor surse judiciare citate de vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă.

Rezultatul votului din Parlament

Au fost înregistrate 307 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Dorel Căprar, fost preşedinte al PSD Arad şi fost apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost singurul deputat care s-a opus impozitării cu până la 85% a pensiilor speciale

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”.

Proiectul, adoptat de Senat în 2019, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi introduce noţiunea de „taxă pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite