Secţia Specială: Procuror acuzat de ucidere din culpă în urma percheziţiei în timpul căreia un poliţist a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a decis efecturea în continuarea a urmăririi penale faţă de un procuror care are calitatea de suspect într-un dosar privind o percheziţie în timpul căreia doi poliţişti au fost grav răniţi, unul dintre ei decedând.

Procurorul este acuzat de neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, informează agerpres.ro. 

„În fapt, în calitate de coordonator şi conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispoziţiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităţilor desfăşurate, rezultând urmare acestor nerespectări decesul unei persoane şi vătămarea altor două persoane, a căror viaţă a fost pusă în primejdie", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, procurorului i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect la sediul SIIJ.

Trei persoane, printre care doi poliţişti, au suferit aruri de gradul II, III şsi IV în urma exploziei unui cazan în care se prepara ţuică. Incidentul a avut loc pe 8 iulie 2015, în timpul unor percheziţii la distileria aparţinând unei societăţi comerciale care funcţiona ilegal în localitatea maramureşeană Buşag, desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Unul dintre răniţi, un poliţist care avea arsuri pe aproape 70% din suprafaţa corpului, a decedat ulterior.


 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite