Se schimbă cărţile de identitate ale maşinilor. Actuala formă este „primitivă”, susţin autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentele vor fi schimbate treptat, la expirarea celor vechi FOTO Adevărul
Documentele vor fi schimbate treptat, la expirarea celor vechi FOTO Adevărul

Modelul cărţii de identitate a autoturismelor va fi înlocuit cu o variantă îmbunătăţită care va avea mai multe elemente tehnice care lipsesc în momentul de faţă din aceste documente. Reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR) au precizat că forma actuală este „primitivă” şi că speră ca noul model să poată fi schimbat din acest an.

„Noi vom schimba modelul cărţii de identitate, sper, în acest an. Un nou model al cărţii de identitate, după ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate şi se va naşte, va cuprinde toate datele de care aveţi nevoie. Va fi, practic, o oglindă a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveţi, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge şi celălalt subiect sensibil, cu masele şi dimensiunile, dar aceea este altă chestiune”, a declarat Flaviu Câmpeanu, reprezentantul RAR.

De asemenea, noua variantă va conţine mai multe elemente tehnice care lipsesc în prezent şi care încurcă şoferii la controalele în trafic din străinătate.

Acesta a mai arătat că această schimbare nu va fi una bruscă, ci treptată, la expirarea fiecărui document în parte, la completarea totală a rubricilor de proprietar sau la distrugere ori pierdere.

Reprezentantul RAR a mai arătat că aceste cărţi de identitate nu vor fi mult mai scumpe comparativ cu cele actuale, existând posibilitatea să fie chiar mai ieftine pentru că vot avea altă dinamică şi altă structură.

Noua cartea de identitate a vehiculului va conduce la dispariţia a cel puţin două taxe, respectiv de înregistrare naţională pentru dealeri şi de anulare a cărţii de identitate, a mai spus Câmpeanu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite