Scrisoarea lui Gică Popescu către români: Mă pregătesc pentru „cel mai greu meci al vieţii mele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Popescu a făcut primele declaraţii de când a fost încarcerat. El a scris o scrisoare în care mulţumeşte pentru „gândurile bune” ale românilor. Fostul fotbalist, condamnat în dosarul „Transferurilor” la trei ani de închisoare, mai arată că aşteaptă motivarea deciziei instanţei pentru a stabili calea de urmat şi că se pregăteşte pentru „cel mai greu meci al vieţii”.

Redăm integral conţinutul scrisorii lui Gică Popescu, potrivit Mediafax.

Către toţi cei interesaţi

Dragii mei,

S-a discutat mult în aceste ultime zile despre mine. S-a dezbătut şi mai mult. Au fost lansate subiecte şi teme care nu au legătură cu intenţiile mele. Au fost lansate şi promovate unele iniţiative pubice destinate mie.

Vă mulţumesc pentru toate gândurile voastre bune, ele fiind un real suport pentru mine şi familia mea!

Este o perioadă extrem de dificilă pentru mine şi cei apropiaţi mie. Accept că, aşa cum am învăţat din cariera sportivă, viaţa are şi urcuşuri şi coborâşuri.

Tehnic vorbind, aştept motivarea deciziei luate de către instanţă în data de 4 martie.

Mai apoi, voi decide calea de urmat. Îmi place să cred că am fost şi voi rămâne un om puternic. Nu vreau ca situaţia în care mă aflu să nască nici disensiune, nici compasiune.

Este o perioadă în care lupta este cu mine însumi.

Eu, omul Gică Popescu, mă pregătesc pentru cel mai greu meci al vieţii mele.

Pentru asta am nevoie de încrederea voastră, mai puţină patimă şi multă linişte.

Al vostru Gică Popescu.”

„Greii” fotbalului românesc, condamnaţi la închisoare

Pe 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt „grei” ai fotbalului românesc în dosarul „Transferurilor”. Fostul internaţional Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a primit o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Politicieni, oameni din fotbal, jurnalişti şi oameni de rând au cerut graţierea lui Gică Popescu. În favoarea graţierii s-au pronunţat mai multe personalităţi, dar şi oameni politici, printre care Valeriu Zgonea, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta, în nume personal, existând şi o petiţie on-line în acest sens.

Potrivit Legii 546/2002, graţierea este măsura de clemenţă luată de preşedintele României, ce constă în înlăturarea, în total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară. Graţierea individuală se acordă la cerere sau din oficiu, după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Cererea de graţiere individuală se adresează preşedintelui şi poate fi făcută de persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.

În vederea exercitării prerogativei de graţiere, preşedintele poate solicita avize consultative de la Ministerul Justiţiei, care este obligat să le înainteze în termen de 30 de zile de la data solicitării. De asemenea, atunci când consideră necesar, preşedintele României poate solicita informaţii organelor administraţiei publice locale, conducătorului locului de detenţie, organelor judecătoreşti şi ale parchetelor, organelor de poliţie şi altor instituţii publice, precum şi comandantului unităţii, pentru condamnaţii militari.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Campanie pentru Gheorghe Popescu: s-au lansat tricourile şi imnul „Free Gică“

Amatto Zaharia (campion mondial la kempo), alături de fiul său, Yamato (căpitanul naţionalei de tineret a la kempo), Monica Roşu (dublă campioană la gimnastică) şi Cristian Brânză (fost jucător de volei la Steaua) s-au alăturat campaniei „Free Gică“, în scopul obţinerii unui act de clemenţă faţă de fostul căpitan al echipei naţionale.

Băsescu spune „nu“ graţierii lui Gică Popescu: „Prefer să respect judecătorul“

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu a avut niciun motiv pentru a acorda vreo  graţiere în al doilea mandat şi a precizat că preferă „să respecte judecătorul“ şi decizia justiţiei.

Greii fotbalului sunt deţinuţi cuminţi. Sebastian Bodu: „Gică Popescu să nu ceară graţierea pentru a ieşi din închisoare cu demnitate”

Astăzi se împlineşte o săptămână de când lumea fotbalului autohton a fost cutremurată din temelii de sentinţa dată în „Dosarul  Transferurilor“ de judecătorii Curţii de Apel. Dacă în urmă cu şapte zile condamnările cu executare pronunţate de magistraţi au căzut ca un fulger pentru cei opt „grei“ ai fotbalului, astăzi aceştia par să se fi resemnat.

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

Graţierea lui Gică Popescu rupe România în două

Politicieni, oameni din fotbal, jurnalişti şi oameni de rând cer graţierea lui Gică Popescu, fost căpitan al echipei naţionale a României, în vreme ce mare parte a opiniei publice crede că „Baciul“ trebuie să-şi ispăşească pedeapsa. Specialiştii nu sunt de acord cu o graţiere, care ar arăta că persoanele publice sunt deasupra justiţiei

EXCLUSIV Europarlamentarul Sebastian Bodu dezvăluie cum a ajuns să-i prindă pe greii fotbalului

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu relatează în exclusivitate pentru „Adevărul“ cum a deschis dosarul în care nume grele din fotbalul românesc au fost trimise la închisoare.

Fraţii Becali s-au predat. Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali sunt în custodia Poliţiei Constanţa. Este aşteptat Cristian Borcea

Fraţii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali s-au predat la Poliţia Constanţa. Este aşteptat în continuare Cristian Borcea. Cei trei se află la Constanţa, oraş în care şi-au stabilit de curând reşedinţa în acte. Cristian Borcea, Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali şi-au făcut buletine de Constanţa pentru a beneficia de executarea pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte condamnarea Gigi Becali.

Tristeţea lui Sebastian Bodu: „Toţi au uitat că Dosarul Transferurilor a pornit de la mine“

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu aminteşte că el este cel care a dat semnalul demascării corupţiei din fotbalul românesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), împărtăşeşte tristeţea că lumea a uitat că el a declanşat procesul din Dosarul Transferurilor.
 

FOTO „Erare humanum est“. Motto-ul Penitenciarului Poarta Albă, noua casă a greilor din fotbal

Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa devine reşedinţa unor nume grele din fotbalul românesc. După Gigi Becali, verii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali, precum şi finul Cristian Borcea, vor să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă. Puşcăria situată la 23 kilometri de municipiul Constanţa are motto-ul „Erare humanum est“ - „A greşi este omeneşte“.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite