Scrisoarea Anei Birchall către Lia Savonea, prin care îi reproşează modul în care a convocat şedinţa CSM pentru validarea Adinei Florea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Birchall i-a trimis o scrisoare Liei Savonea în care îi reproşează modul în care a convocat şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru validarea Adinei Florea la şefia secţiei speciale şi cere explicaţii

Ministrul Ana Birchall critică, într-o scrisoare obţinută de G4Media.ro, maniera în care şefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a convocat şedinţa plenului din data de 8 octombrie. Savonea vrea, pentru a şasea oară să o instaleze pe Adina Florea la conducerea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. 

„Este inadmisibil şi de condamnat maniera în care continuaţi să convocaţi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, fără consultarea prealabilă a tuturor membrilor CSM” îşi începe scrisoarea Birchall. Ministrul mai semnalează că de peste două săptămâni plenul nu a mai fost convocat şi îi cere Liei Savonea explicaţii în acest sens. Nu pot să nu mă întreb care este totuşi urgenţa” completează Ana Birchall.

Mai mult, între 7 şi 8 octombrie, la Luxemburg se reuneşte Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, la care participă şi ministrul Justiţiei Ana Birchall. (https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2019/10/04/main-topics-and-media-events/)O absenţă a lui Birchall de la plenul CSM ar însemna un vot negativ în minus în procedura instalării Adinei Florea la şefia Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, întrucât până acum, Birchall s-a opus de fiecare dată. 

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite