S-a redeschis punctul de trecere a frontierei de la Rafah. Încă 100 de români așteaptă să părăsească Fâșia Gaza

0
Publicat:

Punctul de trecere Rafah se va redeschide duminică pentru a permite trecerea mai multor cetățeni străini, conform Autorității de Frontieră din Gaza.

Punctul de frontieră Rafah
Punctul de frontieră Rafah

Peste 100 de cetățeni români așteaptă să plece din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah.

Echipele autorităților române sunt pregătite să-i preia de acolo și să-i aducă în România.

„Avem deja permisiunea autorităților pentru persoanele de pe lista menționată. Noi suntem pregătiți să-i sprijinim din punctul de vedere al asistenței consulare. Cetățenii români sunt în legătură cu colegii noștri de la oficiul de reprezentare a României la Ramallah și se vor mobiliza pe măsură ce apar informații cu privire la deschiderea pentru tranzitul persoanelor. Așteptăm, ca de fiecare dată, ca autoritățile celor două state să se pună de acord. Nu au fost oferite explicații. E o decizie care se ia în comun, autoritățile israeliene cu cele egiptene. În ceea ce privește tranzitul cetățenilor români, se va întâmpla în momentul în care se va relua tranzitul pentru persoane”, a precizat Radu Filip, purtător de cuvânt MAE.

Punctul de trecere dintre Gaza şi peninsula egipteană Sinai este singura intrare în Fâşie care nu este controlată de Israel şi este crucial pentru camioanele cu ajutoare şi pentru persoanele cu paşaport străin care vor să fie evacuate.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite