Românii din Anglia dau spargeri la gumă de mestecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romanii fura guma de mestecat
Romanii fura guma de mestecat

Mai mulţi conaţionalii sunt bănuiţi de poliţia din Marea Britanie că fură gumă de mestecat din supermarketuri pentru a  o folosi în România pe post de monedă de schimb.

Vi s-a întâmplat vreodată să cumpăraţi ceva dintr-un magazin şi vânzătoarea să vă dea rest o gumă de mestecat pe motiv că nu are bani mărunţi? E posibil ca produsul primit fără să aveţi nevoie de el să provină chiar din Marea Britanie, furat din supermarketuri de conaţionali de-ai noştri.


Potrivit cotidianului „The Telegraph", poliţia din Albion este pe urmele unui grup de hoţi din România care s-au specializat pe furtul de gumă de mestecat din supermarketuri. Ofiţerul britanic care anchetează cazul, Constable David Walton, povesteşte că în jafurile "mentolate" sunt folosite cu precădere maşini înmatriculate în România sau în ţările vecine. "Avem zeci de astfel de tipuri de furturi iar în majoritatea cazurilor sunt implicaţi cetăţeni din Estul Europei. Ulterior am efectuat mai multe arestări", povesteşte Walton care a făcut chiar personal cercetări în Români apentru a desluşi motivele pentru care românii au fost cuprinşi deodată de o misterioasă poftă de mestecat. "Am făcut cercetări în România şi am aflat că acolo, dacă te duci într-un magazin şi cumperi un anumit produs, în loc să îţi dea bani rest, te alegi cu pachete de gumă de mestecat".


Deşi este un produs relativ ieftin în magazinele din Marea Britanie, un pachet costând până la un euro, hoţii reuşesc să fure în câteva ore gume de mestecat în valoare totală de până la o mie de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite