România este singura ţară din Uniunea Europeană care se află în „scenariul verde” COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

România este singura ţară din Uniunea Europeană care se află în prezent pe „lista verde” a ţărilor, din punct de vedere al cazurilor de îmbolnăvire a populaţiei cu COVID-19.

Potrivit datelor centralizate duminică, 12 decembrie 2021, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, Marea Britanie şi Franţa sunt ţările europene cu cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19, înregistrate în ultimele 24 de ore:

  • Marea Britanie -  au fost raportate 54.073 cazuri confirmate si 132 decese.
  • Franţa - au fost raportate 53.720 cazuri confirmate si 65 decese.
  • Germania - au fost raportate 32.646 cazuri confirmate si 132 decese.
  • Italia - au fost raportate 21.035 cazuri confirmate si 96 decese.
  • Belgia - au fost raportate 15.245 cazuri confirmate si 41 decese
  • Austria - au fost raportate 4.909 cazuri confirmate si 53 decese.

În România, până pe 12 decembrie, în ultimele 24 de ore fuseseră înregistrate 716 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 şi 60 de decese, dintre care 15 anterioare.

Situaţia completă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 la nivel internaţional, duminică, 12 decembrie 2021, poate fi consultată aici.

La sfârşitul lunii octombrie, o publicaţie germană a scris despre lupta cu pandemia din România, Bulgaria şi Ucraina într-un articol intitulat „Idioţii Europei”.

„Este un iad, ca într-un război: aproape nimeni nu îşi poate imagina cu ce se confruntă în prezent medicii şi asistentele în Europa de Est. Situaţia este catastrofală, pandemia face furori la o scară fără precedent. Cum s-a putut întâmpla asta?”, se arăta în articol.

Publicaţia scria şi despre influenţa preoţilor în campania de vaccinare din România.

„Vaccinează-te! (...) Dumnezeu se descoperă şi prin ştiinţă, a predicat recent pastorul român Valeriu Roşcan. De fapt, un astfel de apel al unui duhovnic ortodox român este o raritate, pentru că tocmai închinătorii acestei confesiuni sunt cei care alimentează scepticismul cu privire la vaccinări. Arhiepiscopul constănţean Teodosie Petrescu, de exemplu, susţine că nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccinează „îşi semnează condamnarea la moarte”, predică Teodosie Paraschiv, preot călugăr în mănăstirea Durau. Biserica Ortodoxă este extrem de influentă în ţară,” mai scria ziarul german.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite