Rîmaru a susţinut că sifilisul de care suferea tatăl său l-a făcut psihopat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Rîmaru a cerut, 1971, printr-un memoriu, depus de avocatul său din oficiu, să-i fie expertizat medical pentru a vedea dacă sifilisul „moştenit" de la tatăl său i-a afectat psihicul.

Memoriul a fost depus la Tribunalul Suprem al Republicii Socialiste România, după ce Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea la moarte a criminalului Rîmaru.
„Dacă Ion Rîmaru este afectat de lues (n.r. sifilis) şi dacă, în caz de prezenţă, această boală a putut fi afectat psihicul său. S-a cerut verificarea acestei situaţii pe baza unor examinări prin probe repetate a lichidului cefalo-rahidian", se arată în memoriu. Potrivit declaraţiilor date în instanţă de Florea Rîmaru, tatăl criminalului, acesta ar fi contactat sifilis. „În anii 1944-1946, am contactat un lues. Am descoperit aceasto boală în anul 1947 şi în 1950, după tratamentele făcute, eram însănătoşit".

„Este un nenormal psihic"

„Reamintim că recurentul este născut la 12 octombrie 1946. la momentul conceperii sale, tatăl său era suferind de lues (sifilis - n.r.). Este ştiut că această boală este ereditară. Este ştiut că ea dă loc la numeroase forme de boli neurologice şi psihice, printre care: neurostenie sifilitică, meningită sifilitică precoce, sindrom ipohondric reactiv, meningoencefalite sifilitice etc. Este de aseamenea cunoscut că multe forme nervoase ale sifilisului sunt latente. Ne îngăduim să credem că judecătorii supremi atunci când vor alege pedeapsa, vor trage concluziile asupra faptului de netăgăduit că recurentul este un nenormal psihic, un psihopat", se arată în memoriul depus de avocatul din oficiu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite