Remus Truică şi Paul al României, închişi în casă de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Paul şi Remus Truică sunt cercetaţi în arest la domiciliu FOTO Eduard Enea
Prinţul Paul şi Remus Truică sunt cercetaţi în arest la domiciliu FOTO Eduard Enea

Paul Lambrino şi Remus Truică îşi vor petrece Sărbătorile în sânul familiei, chiar dacă nu vor avea voie să iasă din casă. Judecătorii Curţii Supreme au decis, luni, ca cei doi să rămână în arest la domiciliu. De „Beciul Domnesc“ au scăpat şi ceilalţi inculpaţi din dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa - Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, puşi sub control judiciar.

Decizie fără surprize a Curţii Supreme în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, care a vrut să împace şi capra, şi varza. Magistraţii au respins atât contestaţia procurorilor DNA, care cerea arestarea preventivă a inculpaţilor, cât şi pe cele ale acuzaţilor, care solicitau măsuri preventive mai blânde. Astfel că afaceristul Remus Truică, Paul Lambrino şi avocatul Robert Roşu rămân în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici vor fi cercetaţi sub control judiciar, aşa cum hotărâse, săptămâna trecută, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov.

Nu a fost uşor pentru judecători să ia această decizie. Contestaţiile s-au judecat, iniţial, la sfârşitul săptămânii trecute, dar instanţa a ezidat să se pronunţe pe loc, amânând pentru luni sentinţa.

Ce acuzaţii aduc procurorii DNA

În dosarul privind retrocedarea ilegala a unui teren din Snagov, unde este Ferma Băneasa, sunt cercetaţi Prinţul Paul al României, omul de afaceri Remus Truică şi avocatul Robert Roşu, toţi trei fiind în arest la domiciliu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, şi Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, în cazul acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

Potrivit procurorilor anticoupţie, începând din anul 2006, Prinţul Paul i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, între care Robert Roşu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu şi Dan Andronic, o cotă

 parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea sau retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe sau pe lângă judecători.

Prinţul Paul, Remus Truică şi ceilalţi membri ai grupului „au ascuns natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea în 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între prinţul Paul şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică”, conform DNA.

„În concret, acest contract redactat de Robert Roşu prevede că Paul Philipe al României, în calitate de cedent, transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi Ferma Băneasa cu un teren în suprafaţă de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obligă să plătească în anumite condiţii o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe al României a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vânzare - cumpărare, înţelegeri («înţelegerea» din 13 aprilie 2011 şi actul adiţional la aceasta)", a precizat DNA. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite