Redacţia ziarului România Liberă a anunţat că intră în grevă printr-un ”Breaking News” pe propriul site

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-un comunicat publicat de redacţie pe propriul site, romanialibera.ro, dar retras imediat de companie, jurnaliştii de la România Liberă au anunţat că intră în grevă.

UPDATE: Jurnaliştii au avut o întâlnire cu reprezentantul managementului, directorul general Adrian Rus, iar acesta a încercat să convingă corpul redacţional că situaţia dificilă impune plata cu o întârziere de trei luni a salariilor, şi a sugerat ca cei nemulţumiţi să plece.

Ştirea a apărut sub titlul ”Redacţia României libere va intra în grevă”, publicată în regim de Breaking News pe siteul propriu. ”Din cauza neonorării de către conducerea administrativă a cotidianului România liberă a obligaţiilor financiare faţă de redacţie, ziariştii de la departamentele print şi online au decis să întrerupă activitatea pe termen nedeterminat, începând de astăzi, 28 februarie, ora 14.00”, au anunţat cei aproximativ 20 de jurnalişti care au ales această formă extremă de protest. 

La scurt timp, mesajul de pe site a fost înlaturat. Greviştii, însă, n-au renunţat la protest.

Contactaţi de Adevărul, jurnaliştii România Liberă” nu au vrut să comenteze mai multe pe acest subiect, dar au afirmat că este o măsură extremă iar apariţia ziarului de mâine în print este periclitată.

Un conflict între redacţie şi conducerea administrativă a ziarului România Liberă a mai avut loc la sfâşitul lunii noiembrie a anului trecut. Jurnaliştii acuzau atunci întârzierea nepermisă a plăţii salariilor şi au trimis o scrisoare patronului ziarului, Dan Grigore Adamescu, în care reclamau ”întârzierea exagerată a plăţii salariilor” şi ”o ruptură între corpul redacţional şi directorul trustului de presă care editează România Liberă”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite