Din ciclul „aşa e în România“ - Marius Stan îl acuză pe Dan Adamescu că după ce şi-a ţepuit angajaţii şi partenerii de afaceri, repetă schema la Oţelul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Adamescu
Dan Adamescu

E milionar în euro. A intrat ca un veritabil salvator în acţionariatul unui club care acum doi ani juca în Liga Campionilor, însă, de la venirea sa, situaţia s-a înrăutăţit. „Jucătorii sunt neplătiţi din luna decembrie, iar antrenorul n-are contract“, au dezvăluit cei de la club. „Adevărul“ prezintă milionarul de carton din cauza căruia fosta campioana României a ajuns într-o situaţie critică.

Dan Adamescu are o avere de 800 de milioane de euro, potrivit Top 300 Forbes. În septembrie 2012, deşi avea datorii de milioane de euro către partenerii săi de afaceri, după cum a dezvăluit „Gazeta Sporturilor“, el a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Oţelul. 

Acum, la patru luni distanţă, gălăţenii sunt într-o situaţie critică, după cum a spus primarul Marius Stan printr-un comunicat de presă.

Ce a spus?

„Ştim cu toţii că am făcut eforturi mari pentru a aduce un investitor serios la Club. Ne-am orientat, anul trecut, asupra Domnului Adamescu, despre care ştiam că este la cârma unor afaceri serioase, o garanţie de continuitate pentru fotbalul gălăţean.

Între timp au apărut probleme serioase la FC Oţelul. Jucătorii echipei sunt neplătiţi din luna decembrie a anului trecut şi, la fel de grav, antrenorul Petre Grigoraş, poate cel mai apreciat tehnician din istoria Clubului, n-a semnat încă un contract cu FC Oţelul Galaţi. De ce?

Mă întreb dacă nu cumva achiziţia acestui Club a fost văzută ca o cale de a deţine controlul asupra unor resurse financiare câştigate acolo jos, pe terenul de joc. Mă întreb dacă nu cumva se doreşte sacrificarea unor rezultate sportive doar pentru realizarea unor scheme financiare care nu au nicio legătură cu sportul ori cu sufletul suporterilor.

Doresc să anunţ, în final, că sunt mâhnit să constat înrăutăţirea situaţiei de la FC Oţelul, să-i propun oraşului o analiză serioasă privind continuarea sprijinului către Club şi să mă delimitez categoric de ceea ce cred că poate fi o subjugare a intereselor sportive celor financiare. Aş fi fericit să mă înşel.

Oţelul are un patron care trebuie să le explice gălăţenilor următoarele: care îi sunt intenţiile, ce a făcut cu resursele preluate de la fostul acţionar şi cum asigură derularea activităţii şi finanţarea pe mai departe“, se arată în comunicatul lui Marius Stan.

Vrea să ia banii din Ligă?

Primarul Galaţiului a lăsat de înţeles că Adamescu ar fi preluat pachetul majoritar de acţiuni pentru „a deţine controlul asupra unor resurse financiare câştigate acolo jos, pe terenul de joc“.

Ce a vrut să zică, de fapt, Marius Stan? Că Adamescu ar intenţiona să ia banii care au intrat în conturile clubului din partea UEFA, după participarea în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2011-2012, în jur de 20 de milioane de euro.

Schema nu e una nouă în fotbalul românesc. Dumitru Bucşaru a luat titlul cu Unirea Urziceni, ialomiţenii au încasat tot vreo 20 de milioane de euro de la UEFA, după care Bucşaru a desfiinţat clubul şi a direcţionat banii către afacerile sale imobiliare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite