Război în Ucraina. Blinken: SUA lucrează pentru a sprijini ţările din prima linie, între care România şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antony Blinken FOTO  EPA-EFE
Antony Blinken FOTO  EPA-EFE

Război în Ucraina. Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat miercuri că Statele Unite ale Americii lucrează pentru a sprijini ţările din prima linie, între care Polonia, Republica Moldova, România şi Slovacia, în contextul invaziei forţelor ruse în Ucraina, potrivit Reuters. Astăzi se împineşte o săptămână de la începerea războiului de la graniţa noastră.

Statele Unite sunt pregătite să „sprijine eforturile diplomatice” ale Ucrainei pentru a obţine o încetare a focului cu Rusia, în contextul în care noi discuţii sunt programate pentru joi, a declarat Blinken într-o conferinţă de presă, potrivit surselor citate de Agerpres.

„Ţinem uşa deschisă pentru un rezultat diplomatic”, dar „este mult mai greu să faci acest lucru atunci când se aud focuri de armă şi tancurile sunt în mişcare”, a spus şeful diplomaţiei americane, citat de AFP.

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii Blinken vine la Chişinău, pe 5 şi 6 martie, în cadrul unei călătorii europene în care va vizita şase ţări, în contextul invaziei ruse în Ucraina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite