Răspunsul viral al unui polițist de la „Mascați“ la întrebarea: „Cât de greu e să spargi o ușă metalică cu un berbece?“

0
Publicat:

Un polițist de la "Mascați" a răspuns mai multor întrebări pe care i le-au adresat românii într-o postare în mediul online. Bărbatul recunoaște că muncește pe un salariu mic, dar povestește și întâmplări de la descinderi.

Polițiști de la "Mascați", în misiune  FOTO Poliția Română
Polițiști de la "Mascați", în misiune FOTO Poliția Română

Conform ziare.com, întrebat despre cât câștigă lunar, bărbatul a precizat că este vorba despre sume cuprinse între 3.300 și 3.800 de lei.

"Salariul este foarte mic, cel puțin raportat la condițiile actuale ale inflației. Deoarece nu pot da suma exactă, îți pot spune că se situează între 3300 și 3800 lei. Ca și salarizare, deși suntem unitate de elită, avem salariile cele mai mici comparativ cu jandarmii ce patrulează străzile."

Una dintre întrebări a fost despre cât de liniștiți sunt interlopii la descinderi.

"E adevărat că interlopii la noi sunt destul de cuminți la descinderi și că nu e niciodată nevoie să folosiți armele? Am un tovarăș care a lucrat la mascați și zicea că nu a tras în viața lui un foc în misiune la vreo intervenție".

"Da. De regulă cei certați cu legea știu că dacă devin recalcitranți, există metode de calmare și pe lângă asta știu că li se vor mai adaugă la dosar ani în plus. Mai periculoși mi se par oamenii care nu au avut niciodată interacțiuni cu noi", a răspuns autorul postării.

"Cât de greu e să spargi o ușă metalică cu un berbece?", a vrut altcineva să afle.

"Depinde cât a investit proprietarul în ușă. Cele scumpe, greu, cele ieftine din 3-4 lovituri sunt evantai", a precizat autorul postării.

Totodată, acesta a fost întrebat unde îi găsesc de obicei pe oameni când intră într-o casă.

"De regulă îi găsim fie după ușa de la intrare, sau în drum spre ușa de la intrare. Nu am întâlnit cazuri “nefirești”, a precizat polițistul.

"Suntem foarte bine pregătiți"

Despre pregătirea polițiștilor români, bărbatul a spus că beneficiază de facilități și că au instructori foarte buni, iar singurul motiv pentru care a rămas în continuare în această meserie plătită prost este colectivul din care face parte.

"În general beneficiem, cel puțin aici, de facilități și instructori foarte buni. Vorbesc de la dotarea cu echipamente a sălii de sport, la baza de pregătire, tragerile, numărul de cartușe alocate și manualele tactice de pregătire. Pentru nivelul nostru de misiuni, suntem foarte bine pregătiți.

Practic, tacticile noastre sunt preluate în mare parte de la francezi, dar avem și alte tactici luate de la evrei și americani, în funcție de ce considerăm noi că ar merge cel mai bine (nu inventăm noi roata), a explicat bărbatul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite