Raluca Prună, despre lupta anticorupţie din piesele lui Shakespeare. Ministrul Justiţiei a făcut un elogiu al „standardelor de etică“ britanice

0
0

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, prezentă joi la recepţia oferită de Ambasada Marii Britanii cu ocazia aniversării reginei Elisabeta a II-a, a declarat că legătura dintre scrierile lui Shakespeare şi justiţie este una nemijlocită, având în vedere referirile din piesele acestuia la profesia juridică şi la standardele morale.

„Ca ministru al Justiţiei şi ca jurist, vreau să spun că legătura dintre scrierile lui Shakespeare şi justiţie este una nemijlocită. Există referinţe în piesele lui Shakespeare despre profesia juridică şi standardele de etică şi moralitate despre care am vorbit“, a spus Raluca Prună, conform News.ro, după ce a trecut în revistă momente importante ale colaborării României cu Marea Britanie.

Despre Regatul Unit al Marii Britanii, Raluca Prună a spus că este unul care stabileşte standarde pentru restul lumii - standarde de etică şi integritate.

"Legăturile României cu Casa Regală britanică sunt de lungă durată. Cred că cei prezenţi aici împărtăşesc ceea ce spun, că cea mai iubită regină a României este britanică, Regina Maria".

Ea a vorbit şi despre relaţia pe care prinţul Charles o are cu ţara noastră şi a amintit de proiectul pe care el l-a dezvoltat în Transilvania - fundaţia care dezvoltă în Transilvania agricultura durabilă, meşteşugurile şi îi învaţă pe transilvăneni să redescopere ţinutul lor.

Despre legăturile în domeniul justiţiei pe care România le are cu Marea Britanie, Raluca Prună a spus: "Ministerul Justiţiei, echipa mea, se bucură de o excelentă colaborare şi simpatie din partea interlocutorilor britanici".

Ea a amintit de schimburile bilaterale cu Baroul englez.

"Cel mai important lucru pe care îl pot spune este că Marea Britanie este patria Magnei Charta. România a fost, anul trecut, una dintre ţările care au sărbătorit 800 de ani de la semnarea actului", a conchis Raluca Prună.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite