Răfuială între români într-un cazino din Belgia: unul a fost înjunghiat, dar autoritățile i-au eliberat pe atacatori

0
Publicat:

Doi români au înjunghiat un alt român și l-au lăsat aproape mort într-un cazino din Belgia.

Români acuzați de tentativă de omor
Politia Belgiana. Foto: știri Diaspora

Doi români au fost implicați miercurea trecută în înjunghierea unui conațional într-un cazinou din Truiens. Autorii s-au predat sâmbătă poliției, la trei zile după eveniment. Suspecții au fost audiați și, ulterior, eliberați, relatează cotidianul belgian Nieuws Blad.

Bărbații au fost implicați în atacul din cazinoul Napoleon Games, de pe Luikersteenweg, miercuri, în jurul orei 23:30. Un român de 33 de ani a fost grav rănit. A fost înjunghiat între coaste și a căzut aproape mort.

Circumstanțele atacului sunt investigate de către autorități 

În timp ce suspecții au fugit, serviciile de urgență au fost alertate. Salvatorii au acordat primul ajutor la fața locului, după care au transportat victima la spital. Bărbatul a fost în pericol de moarte atunci când a ajuns la unitatea medicală. Cei trei români au mers împreună la cazino și s-au luat la ceartă, scrie sursa citată. În momentul în care cei doi suspecți s-au predat, după ce au fost căutați trei zile, un judecător de instrucție a calificat faptele drept tentativă de omor din culpă.

Cei doi români, 24 și 32 de ani, au fost interogați de anchetatorii de la Departamentul local de investigații penale din zona de poliție Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, au confirmat avocații lor, Bert Vanmechelen și Rik Vanreuse. „Au fost interogați cu privire la fapte”, a declarat Vanmechelen, care este avocatul românului de 24 de ani care locuiește în prezent în Sint-Truiden. „După acel interogatoriu, anchetatorii au decis că pot fi eliberați, în așteptarea unei investigații suplimentare”.

Circumstanțele clare ale atacului sunt în continuare investigate, dar faptele celor doi români, spun avocații lor, se pot încadra în legitima apărare legală. „Ei înșiși au fost atacați în timpul incidentelor. Clientul meu așteaptă acum investigații suplimentare”, a spus Bert Vanmechelen

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite