Protest împotriva amenajării controversate a „Memorialului Colectiv” anunţat pentru 9 aprilie, în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecourile tragediei din Colectiv ar putea rezulta în noi proteste la începutul lunii aprilie, după ce autorităţile din Sectorul 4 al Capitalei au demarat un proiect de amenajare al unui memorial dedicat tragediei din bani publici, pe baza unui contract acordat fără licitaţie şi al unor aparente tertipuri legale.

„Dragă Sector 4, să încerci să furi bani profitând de moartea prietenilor noştri este mai mult decât putem tolera” se arată în descrierea evenimentului, intitulat „Suntem tot aici, muncim, ne supăraţi, ieşim” organizat de pagina de Facebook „Corupţia Ucide”.

Cel puţin 900 de persoane şi-au anunţat prezenţa la protestul stabilit pe data de 9 aprilie, în Piaţa Universităţii, împotriva construirii „Memorialului Colectiv” - un proiect de reamenajare a unei porţiuni din Parcul Lumea Copiilor într-un spaţiu dedicat victimelor tragediei din octombrie 2015.

Însă, conform unor informaţii semnalate iniţial de portalul „Epoch Times”, contractul vizând reamenajarea zonei a fost acordat fără licitaţie unei firme cu un singur angajat, care a înregistrat pierderi financiare. Valoarea acestuia este de 321.405 lei, sau aproximativ 71.000 de euro. 

Contractul a fost înregistrat pe 15 martie pe e-licitatie.ro şi datează din data 11 martie, între Direcţia Administrare Parcuri şi Zone Agrement sector 4 şi firma S.C. Euroconstruct Group SRL, cu sediul în Olteniţa,  iar obiectul achiziţiei figurează drept „Lucrări de construcţie Memorial Colectiv – Zona Sahişti în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4”.

Reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 4 au precizat pentru Agerpres că proiectul vizează doar reamenajarea zonei în scop memorativ, şi ar fi fost aprobat de Consiliul Sectorului 4 în şedinţa de pe 20 februarie. 

Oficialii au lăsat să se înţeleagă că proiectul aprobat la acel moment prevede plantarea a 64 de cireşi japonezi, câte unul în memoria fiecărei persoane decedate în urma tragediei, în ciuda faptului că  ultima victimă, Radu Sienerth, a decedat pe data de 14 martie.

Primarul interimar al Sectorului 4,  Daniel Băluţă, a confirmat pentru DIGI 24 proiectul de înfrumuseţare, menţionând că nu este vorba despre ridicarea unui monument – pentru care ar fi necesar acordul Primăriei Generale – ci doar de o reamenajare peisagistică care poate fi realizată independent de primăria de sector.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite