Cum să ne curăţăm rapid ficatul şi sângele. Ceaiul de rădăcină care ajută puternic la ameliorarea funcţiei hepatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ficatul are un rol important în detoxifiere, în curăţarea sângelui FOTO safiisanatos.ro
Ficatul are un rol important în detoxifiere, în curăţarea sângelui FOTO safiisanatos.ro

Ficatul ajută întregul trup să funcţioneze în mod corespunzător, este serios pus la încercare de stilul de viaţă contemporan. De aceea, medicii recomandă pentru o sănătate de fier să apelăm cu încredere la ceaiuri şi alte tratamente naturiste.

Ficatul este cel mai mare şi important organ al corpului nostru având rol fundamental în detoxifierea substanţelor intrate în organism. El ne ajută să curăţăm sângele şi să înlăturăm substanţele toxice pe care le-am înghiţit prin alimentaţie, inhalat sau absorbit prin piele, din organism.

Medicii spun că cea mai rapidă metodă de a ne curăţa ficatul şi sângele este consumul de ceaiuri şi alte tratamente naturiste, care au şi proprietatea de a fi hepatoprotectoare.

„Mijloacele naturale sunt foarte utile pentru detoxifiere, dar eu cred că cel mai util este să căutăm să evităm să consumăm acele lucruri care îngreunează funcţia ficatului şi aici mă gândesc la stres, la stări prelungite de muncă fără perioade de odihnă, chiar şi sport excesiv. Mă gândesc şi la băuturi carbogazoase, băuturi alcoolice, toxice, produsele semipreparate din industria alimentară, toate acele conserve încarcă ficatul dacă le consumăm în cantităţi mari. Mâncatul excesiv, lăcomia şi asta încarcă ficatul”, spune medicul cardiolog Cristian Jianu de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin.

Oţetul de mere, foarte util

Dintre principiile naturale care ne ajută să detoxifiem ficatul şi să-l protejăm, medicul Cristian Jianu recomandă următoarele:

Armurariul, care este o plantă utilă în ciroză, în hepatita alcoolică, în hepatita virală, în toxicitatea provenită de la chimicale, în ciuperci. Armurariul este o substanţă care ajută la aceste afecţiuni şi 900 de miligrame de două ori pe zi în timpul meselor este foarte util pentru sănătate.

Oţetul de mere este foarte util ca detoxifiant hepatic, consumat înainte de masă ajută la ameliorarea metabolizmului grăsimilor. O lingură de oţet într-un pahar de apă de două ori pe zi la mesele principale ajută la scăderea absorbţiei grăsimilor.

Agrişa indiană face minuni

Ceaiul de rădăcină de păpădie ajută la ameliorarea funcţiei hepatice. De două ori pe zi ceai din praf de rădăcină de păpădie ajută la detoxifiere.

Agrişa indiană, după cum îi spune şi numele agrişele sunt bogate în vitamina C, care ajută foarte mult ficatul şi ajută funcţia hepatică să funcţioneze optim. Se recomandă patru-cinci agrişe crude pe zi în salate.

Lemnul dulce este excelent în ficatul gras. Cei care consum alcool mult şi grăsimi foarte multe prezintă o încetinire a funcţiei hepatice şi la ecograf apare o infiltraţie greţoasă a ficatului, iar ficatul gras este foarte periculos pentru că poate fi precursorul unei hepatite cronice şi a unei ciroze în viitor, dacă nu detoxifiem ficatul, nu-l ajutăm să-l cureţe. Pulberea de lemn dulce se consumă de două ori pe zi.

Curcuma este un antiseptic, un antioxidant, un antiviral. Poate fi folosit ca şi condiment, pus pe salate. O jumătate de linguriţă de curcuma se bea cu lapte sau o jumătate de linguriţă de curcuma plus o linguriţă de miere se poate consuma la mesele principale.

Şi pectina din mere şi legumele verzi având fibre ajută la regularizarea tranzitului intestinal. Ceaiul de rostopască în infuzie, două căni pe zi, este foarte bun pentru protejarea funcţiei hepatice.

Simptome pentru un ficat obosit

Medicul Cristian Jianu mai spune că în momentul în care ficatul este obosit excesiv apar o serie de simptome care ne arată că avem o problemă. Aceste simptome sunt slăbiciunea, oboseala, inapetenţa, scăderea corporală, greaţa, vărsăturile şi, nu în ultimul rînd, icterul, culoarea galbenă a tegumentelor. Vestea bună este că ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera şi care poate funcţiona chiar şi atunci când este afectat în proportie de 75%. Totuşi, ar fi bine să nu profităm de rezistenta lui!

Vă mai recomandăm şi:

Broccoli protejează şi ficatul de cancer. Substanţa activă este prezentă mai ales în leguma tocată sau fiartă la aburi

Remediu miraculos cu miere şi usturoi pentru ficatul bolnav

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite