Profesorul de sport acuzat că fotografia eleve în toaleta şcolii şi recunoscut fapta în faţa inspectorilor şcolari. Cîmpeanu: Cazul este absolut regretabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un profesor de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală este suspectat de violarea vieţii private
Un profesor de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală este suspectat de violarea vieţii private

Profesorul de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală, acuzat că ar fi fotografiat eleve în toaletă, şi-a recunoscut fapta într-o declaraţie scrisă dată în faţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Surse apropiate anchetei au precizat că, la finalul anchetei, acestuia i-ar putea fi desfăcut contractul de muncă.

UPDATE Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că profesorul de sport de la Şcoala nr. 164 a recunoscut fapta, însă a precizat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru elevi, ca să îi disciplineze.

„Cazul de la Şcoala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educaţie fizică şi-a recunoscut fapta, dar mai trist este că a şi explicat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru copii, pentru ca să-i disciplineze. Nu văd legătura între o astfel de faptă şi disciplină. Pe de altă parte, nu înţeleg cum mai există în sistemul de învăţământ românesc profesori care ameninţă. Îmi pare rău că trebuie să spun deschis astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educaţiei, le dăm trebuie să fie ferme", a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, după festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, citat de Mediafax.

Ministrul Educaţiei a mai adăugat că a cerut reprezentanţilor ISMB să explice de ce conducerea şcolii nu a luat niciun fel de măsură în această situaţie, până la venirea corpului de control al Inspectoratului.

„Am solicitat colegilor de la Inspectoratul Şcolar să ne ofere răspuns la întrebarea de ce până în momentul în care a venit corpul de control din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului, conducerea nu a luat niciun fel de măsuri în această situaţie", a mai spus Cîmpeanu.

Raportul complet în cazul profesorului de educaţie fizică de la Şcoala nr. 164 urmează să fie finalizat marţi.

„Mâine vom avea raportul complet şi vom prezenta măsurile propuse de cei care au efectuat controlul la Şcoala 164", a adăugat Cîmpeanu.

Pe 2 octombrie, reprezentanţi ai ISMB au fost la Şcoala nr. 164 din Capitală unde au discutat cu profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru, acuzat de părinţii unor eleve de clasa a II-a că le făcea fotografii fetelor, în timp ce acestea erau în toaleta unităţii de învăţământ.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, profesorul ar fi dat o declaraţie scrisă în faţa reprezentanţilor ISMB, în care şi-a recunoscut fapta, arată Mediafax,

Sursele citate au mai precizat că, după finalizarea anchetei disciplinare începute pe 2 octombrie, vor fi dispuse sancţiunile în cazul profesorului de sport, care riscă desfacerea contractului de muncă.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a declarat luni, că, în prezent, există o cercetare la nivelul unităţii de învăţământ, iar în paralel, poliţiştii fac o cercetare, întrucât părinţii l-au reclamat pe profesor şi la secţia de poliţie, conform Mediafax.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara la sfârşitul săptămânii trecute că în cazul în care va fi găsit vinovat, profesorul riscă desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Educaţiei a dispus, pe 2 octombrie, ca o echipă specială să facă o cercetare disciplinară la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, raportul urmând să fie finalizat în această săptămână.

ISMB a primit o sesizare pe 1 octombrie

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB, a declarat că ISMB a primit pe 1 octombrie o sesizare de la un părinte în legătură cu acestă situaţie, iar pe 2 septembrie a fost trimisă la şcoală o echipă de inspectori. Banu a precizat că începând cu 2 septembrie profesorul nu mai predă, la orele acestuia intrând un alt cadru didactic.

Surse din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat că mama unei eleve de clasa a II-a de la Şcoala 164 s-a prezentat, pe 1 octombrie, la Secţia 22 Poliţie, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru. Aceasta a povestit că fiica sa a intrat în toaleta şcolii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au ţipat şi au fugit.

Profesorul, cercetat pentru violarea vieţii private

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secţia 22 Poliţie, care se află în apropierea unităţii de învăţământ, iar poliţiştii i-au reţinut telefonul mobil, pentru o percheziţie informatică. În prezent, profesorul de sport este cercetat pentru violarea vieţii private.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever şi care obişnuia să aibă o atitudine agresivă.

Audierile în acest caz vor fi făcute de poliţişti şi procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, anchetatorii urmând să stea de vorbă, în prezenţa părinţilor şi a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau în toaletă la momentul incidentului reclamat de părinţi.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost sesizată de un părinte, prin telefon, în legătură cu faptul că profesorul de sport de la Şcoala 164 fotografia eleve în toaletă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite