Profesorul  de la „Jean Monnet” acuzat de sex cu o elevă, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Vişan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare FOTO Adevarul
Octavian Vişan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare FOTO Adevarul

Octavian Vişan, fostul profesor de sport de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală a fost condamnat vineri la trei ani de închisoare cu suspendare de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în dosarul în care este acuzat de întreţinerea de acte sexuale cu o elevă.

Mai mult, magistraţii au decis ca Vişan să participe la şedinţe de consiliere psihologică şi să înlăture măsura de siguranţă a interzicerii practicării profesiei în cazul său.

De asemenea, magistraţii au decis să respingă recursul formulat Oana Raluca Racoviţă, partea vatămată.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Octavian Vişan a fost condamnat, la 19 decembrie 2012, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus atunci suspendarea pedepsei pe o perioadă de încercare de cinci ani şi şase luni.

Totodată, instanţa l-a obligat pe Vişan să îi plătească Oanei Raluca Racoviţă despăgubiri simbolice de un leu.

În decembrie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 l-a trimis în judecată pe Dan Octavian Vişan, fost profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", acesta fiind acuzat de acte sexuale cu un minor, în formă continuată.

Oana Raluca Racoviţă, pe atunci elevă în clasa XI-a la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Octavian Vişan a fost arestat din 18 noiembrie 2011 până în 6 ianuarie 2012, când Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea de liberare sub control judiciar.

El a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri, şi a demisionat din unitatea de învăţământ.

Octavian Vişan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă şcoală la Liceul "Jean Monnet".

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite