Procurorii au dat undă verde sterilizărilor şi adopţiilor realizate la adăpostul de câini de la Mihăileşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii din adăpostul de la Mihăileşti pot fi adoptaţi şi sterilizaţi FOTO Adevărul
Câinii din adăpostul de la Mihăileşti pot fi adoptaţi şi sterilizaţi FOTO Adevărul

Activitatea adăpostului de la Mihăileşti a fost reluată astăzi, după ce vineri procurorii Parchetului instanţei supreme au ridicat, în urma unui control, fişele medicale ale câinilor aflaţi acolo. Tot atunci, au fost suspendate sterilizările şi adopţiile patrupedelor.

„Ne-au fost înapoiate astăzi, (luni-n.r), documentele de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că putem relua activitatea adăpostului. Adopţiile la Mihăileşti vor reîncepe de miercuri, în programul prelungit, de la 9.00 la 15.00”, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

Începând de luni, medicii veterinari ai adăpostului vor relua procedurile de sterilizare a câinilor, se  arată într-un comunicat.

153 de câini au fost adoptaţi în doar câteva zile

Reprezentanţii ASPA precizează că în saptamana 16 - 20 septembrie au fost adoptaţi 105 câini din adăposturile primăriei. Începând din 15 septembrie, programul de adopţii, în zilele de luni, miercuri şi vineri, a fost prelungit, de la intervalul 11.00 - 14.00, la 9.00 - 15.00.

În cele trei zile de adopţii din săptămâna 9 - 15 septembrie au fost adoptaţi 153 de câini.

Răzvan Băncescu estima că, în prima săptămână de când a început strângerea câinilor fără stăpân de pe domneiul public, cu un număr mai mare de hingheri, „nu s-a accentuat atât de mult partea de prindere încât să contrabalanseze partea de adopţie”.

Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea, a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie.

Ulterior, un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice cu excepţia UDMR au atacat proiectul de lege la Curtea Constituţională, care urmează să se pronunţe pe 25 septembrie.

64.000 de câini fără stăpân, liberi pe străzile Bucureştiului

În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.

Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite