Prinderea teroriştilor, a doua acţiune româno-americană internaţională din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunea din 25 iulie, când au fost capturaţi patru colaboratori ai HEZBOLLAH, a fost a doua la nivel internaţional, la care au contribuit poliţiştii români.

În urmă cu câteva zile, la data de 15 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă comune a autorităţilor române şi americane organizate la Bucureşti, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark H. Gitenstein a anuntat succesul unei ample operaţiuni Romano-Americana de combatere a Criminalităţii Informatice şi a ţinut să felicite partea română. Vorbea despre destrămarea a trei grupări infracţionale transfrontaliere, specializate în fraude informatice pe site-urile de comerţ electronic. Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 20 milioane de dolari, fiind identificate peste 1.000 de victime, majoritatea cetăţeni americani. Pe În timpul investigaţiilor, specialiştii în domeniul criminalităţii informatice din cadrul Poliţiei Române, ofiţeri specializaţi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi D.G.I.P.I au fost sprijiniţi de FBI şi Secret Service.
În ultimii zece ani, reprezentanţii instituţiilor de aplicare a legii din România şi SUA au cooperat în zeci de activităţi de combatere a infracţionalităţii.


Citiţi şi:

VIDEO Teroriştii prinşi ieri în Bucureşti erau mână în mână cu reţeaua Hezbollah


Procurorul general al Manhatan, Preet Bharara a transmis felicitări autorităţilor române, pentru operativitatea de care au dat dovadă în prinderea celor doi terorişti, la Bucureşti.

 Referindu-se la cazul din 25 iulie, directorul DEA (Drug Enforcement Administration), Michele M. Leonhart a ţinut să sublinieze, în cadrul unei conferinţe de presă, că:.„Aceste operaţiuni DEA arată, fără echivoc faptul că traficul de droguri este o ameninţare care alimentează în aceeaşi măsură teorrismul şi dependenţa de droguri. Am avut ca ţintă si am reuşit să eliminăm două reţele complexe şi periculoase am stopat eforturile de a înmarna HEZBOLLAH precum şi pe teroriştii talibani, am prevenit posibilitatea ca mari cantităţi de heroină să ajungă pe pieţele ilicite din lume. Cei responsabili de aceste infracţiuni vor fi aduşi în faţa instanţei datorită oamenilor curajoşi din cadrul DEA, procurorilor Southern District of New York, precum şi excelentei cooperări cu partenerii nostri internaţionali şi agenţiilor federale a acărora participare a fost esenţială pentru succesul operaţiunilor DEA” .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite