Primăria Capitalei anunţă că direcţiilor din cadrul instituţiei li s-a solicitat actualizarea evidenţei personalului cu obligaţii militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea nu a fost iniţiată de către primarul general Foto: inquam photos
Acţiunea nu a fost iniţiată de către primarul general Foto: inquam photos

Primăria Capitalei anunţă că tuturor direcţiilor din cadrul municipalităţii li s-a transmis o solicitare de actualiza evidenţa personalului cu obligaţii militare, precizând că această acţiune nu are legătură cu evenimentele din Ucraina. Solicitarea a venit de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, din subordinea Guvernului.

"La solicitarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale - Serviciul Probleme Speciale Bucureşti, aflată în subordinea Guvernului, Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii - Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă a transmis în data de 28.02.2022, către toate direcţiile din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, solicitarea de actualizare a evidenţei personalului cu obligaţii militare", a anunţat Primăria Capitalei. 

Potrivit sursei citate, întocmirea acestor documente este un atribut legal al tuturor instituţiilor statului, conform art. 1, alin. (1), (2) din Hotărârea nr. 1.204/2007. 

"​În acelaşi timp vă menţionăm faptul că această acţiune a Primăriei Municipiului Bucureşti nu are legătură cu evenimentele de la graniţele ţării şi nu a fost iniţiată de către primarul general", a precizat Primăria. 

De asemenea, PMB a arătat că anul trecut Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat prin Hotărârea nr. 0015/25.02.2021, Planul de Mobilizare a Economiei Naţionale pentru Apărare, valabil în perioada 2021-2024, iar în baza acestui document şi a altor prevederi legale, direcţia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti - Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii - Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă are obligaţia de a întocmi şi actualiza, pentru perioada menţionată, documentele de mobilizare la locul de muncă pentru personalul propriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite