Prima cursă Tarom decolează spre Tel Aviv să aducă în țară 150 de români afectați de scandalul Blue Air

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O primă cursă specială a companiei TAROM decolează miercuri seara către Tel Aviv pentru a repatria circa 150 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Peste 2.000 de români au cerut să fie aduși în țară
Peste 2.000 de români au cerut să fie aduși în țară

"O primă cursă specială #TAROM va decola astăzi în jurul orei locale 21:50 către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air. Compania aeriană naţională a României (TAROM) doreşte să se asigure astfel că cetăţenii români sunt transportaţi în cele mai bune şi sigure condiţii înapoi acasă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt şi pentru asumarea acestei misiuni speciale", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Ministerul Transporturilor şi compania TAROM răspund de modul de utilizare a acestor fonduri, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite la fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite