Preşedintele Iohannis şi soţia sa au fost la slujba de Paşte la Biserica romano-catolică „Sfânta Treime“ din Sibiu VIDEO

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi, sâmbătă seara, la slujba de Înviere de la Biserica romano-catolică "Sfânta Treime", aflată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, transmite Agerpres.

 "În această seară doresc tuturor creştinilor care sărbătoresc acum, astăzi şi mâine, Învierea, sărbători fericite, în linişte, în pace, cu familia şi cu prietenii", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la slujbă.

Carmen și Klaus Iohannis FOTO Antena 3 CNN
Carmen și Klaus Iohannis FOTO Antena 3 CNN

Credincioşii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc duminică Paştele.  

 În acest an, Biserica Romano-Catolică sărbătoreşte în perioada 28-30 martie, cele trei zile sfinte care precedă marea sărbătoare a Sfintelor Paşti.

În Joia Sfântă, papa Francisc a prezidat Liturghia Crismei, în cadrul căreia peste 1.880 de preoţi, episcopi şi cardinali şi-au reînnoit promisiunile făcute la hirotonirea lor.

Cardinalii, episcopii şi preoţii care locuiesc la Roma au concelebrat Sfânta Liturghie împreună cu papa în Bazilica San Pietro. Joia Sfântă marchează instituirea Euharistiei şi instituirea Sacramentului Preoţiei la Cina cea de Taină.

Joi seara, papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie a Cinei Domnului nu în Bazilica San Pietro, ci într-o comunitate aflată într-un moment deosebit de suferinţă.

În acest an, pontiful a prezidat Liturghia Cinei Domnului la o închisoare de femei din Roma.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite