Poștașii ies la protest: angajații nemulțumiți se tem de insolvența Poștei Române. Ce revendicări au

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un protest al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) va avea loc astăzi la sediul Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării, între 10:00 - 12:00.

Protest al Sindicatului angajaților din Poșta Română - Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Protest al Sindicatului angajaților din Poșta Română - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Nu va fi singurul protest, sindicaliștii anunță că vor avea loc mai multe acțiuni de acest gen în perioada 9-13 octombrie, în fiecare zi, la aceleași ore. 

Aceștia sunt nemulțumiți de sistemul de salarizare, având în vedere că 80% din personal, aproximativ 17.000 de angajați, au salariu minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională. 

Totodată, sindicaliștii afirmă că Poșta Română ar putea intra în insolvență sau ar putea concedia mii de angajați, de la 1 ianuarie 2024, când va crește salariul minim pe economie

Un alt motiv de nemulțumire al membrilor SLPR este și lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a CNPR, lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management, precum şi lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române, potrivit Agerpres. 

Acțiunea de protest va începe astăzi, pe 9 octombrie, când este sărbătorită și Ziua mondială a Poștei. 

La această dată, în 1874, a fost înființată Uniunea Generală a Poştelor, prin semnarea Tratatului de la Berna (Elveţia). În 1969, Congresul Uniunii Poştale Universale (UPU), de la Tokyo, a stabilit că pe 9 octombrie va fi celebrată Ziua internațională a Poștei. 

Ziua le amintește oamenilor rolul sectorului poștal în viața de zi cu zi a oamenilor și a companiilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite