Pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui avion pe Aeroportul Otopeni VIDEO

0
Publicat:

Pompierii militari din București au desfășurat un exercițiu la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, având ca temă gestionarea unei situaţii de urgenţă, determinată de producerea unui incendiu la o aeronavă, în timpul alimentării acesteia cu kerosen, cu pasageri la bord.

FOTO Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov
FOTO Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov

Exercițiul a fost realizat în cooperare cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), cu autoritățile membre ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, SMURD Bucuresti, respectiv cu sprijinul Companiei Wizz Air, care a pus la dispoziție aeronava.

image

Potrivit scenariului, din cauza consecințelor generate de incendiu, în speță un număr mare de victime din rândul pasagerilor, a fost luată decizia de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov. Echipele de salvatori au evacuat 40 de victime, care au fost surprinse de incendiu în avion, cinci dintre acestea fiind transportate la spital.

„Prin acest exercițiu am verificat modul de aplicare a procedurilor de lucru ale instituţiilor cu atribuţii în gestionarea unui astfel de eveniment”, au transmis pompierii militari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite