Poliţistă anchetată pentru că a ignorat o tânără hărţuită verbal VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politista anchetata ca a ignorat o tanarahartuita FOTO: Ministerul Afacerilor Interne/ Facebook
Politista anchetata ca a ignorat o tanarahartuita FOTO: Ministerul Afacerilor Interne/ Facebook

O poliţistă care ar fi ignorat cazul unei tinere hartuite de un bărbat este anchetată de superiori. Din discuţia informală, aceasta i-ar fi spus tinerei, că s-ar simţi bine dacă un bărbat necunoscut i-ar spune pe stradă că vrea să o sărute pentru că acest lucru înseamnă că este frumoasă.

Anchetă internă pentru verificarea comportamentului unei poliţiste de la Secţia 18, după ce o femeie care a reclamat la Poliţie un incident, a avut parte de o reacţie neaşteptată, a poliţistei care i-a preluat cazul. Din discuţia informală s-a aflat că aceasta i-a spus tinerei: Că zice unul că mă sărută? Eu m-aş simţi bine”, potrivit digi24.

”Poliţistă: Te-a înjurat, ţi-a zis... nu ştiu. Asta, să mor eu, „Dacă nu, te sărut!”, nu semnifică nimic, nu este o infracţiune!

Tânără: Adică trebuie să se ajungă la o infracţiune?
Poliţistă: Dar nu ţi-a făcut nimic, practic, băiatul ăla!
Tânără: Dumneavoastră nu v-aţi fi speriat în locul meu?
Poliţistă: Că zice unul că mă sărută? Eu m-aş simţi bine, înseamnă că sunt frumoasă dacă vrea să mă sărute, că nu sărută orice urâtă de pe stradă!

Tânără: Şi ar trebui să mă simt măgulită în momentul acela? Că un băiat, un bărbat pe care nu îl cunosc vine cu mâinile întinse spre mine?
Poliţistă: Cu mâinile întinse în ce sens? Aşa?
Tânără: Nu, nu voia să îmi dea în cap! Voia să mă prindă, din ce a zis el, să mă sărute! Vi se pare normal”, conform DIGI 24.

Poliţista ar fi insistat că fapta descrisă de tânără nu intră în sfera Codului Penal, deşi  conform Poiectului de lege adoptat acum doi ani, după alineatul 1 al articolului 6 din Legea 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, s-a adăugat următoarea prevedere: “Se interzic comportamentele de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică atât în public, cât şi în privat”, potrivit News.ro.

Legea care sancţionează ,cu amendă cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 100.000 lei, hărţuirea stradală şi a fost adoptată cu argumentul că 8 din 10 femei spun că nu se simt în siguranţă când merg noaptea pe stradă, iar patru din zece nu se simt în singuranţă nici în timpul zilei”"Prin hărţuire se înţelege situaţia în care se manifestă un comportament nedorit, legat de sexul persoanei, având ca obiect sau ca efect lezarea demnităţii persoanei în cauză şi crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor;”

"Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3000 lei la 10.000 lei (iniţial, amenda maximă era de 100.000 lei, aşa cum era şi până acum în vigoare - n.r.) dacă fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune".

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au transmis că bărbatul care a agresat-o pe femeie a fost identificat şi sancţionat contravenţional, potrivit DIGI24. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite