Poliţia Română va achiziţiona un sistem de videoconferinţă pentru audierea martorilor cu identitate protejată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română urmează să achiziţioneze un sistem de videoconferinţă care să permită audierea martorilor protejaţi dintr-un stat membru UE în altul, precum şi în interiorul ţării, fără a mai fi necesară deplasarea acestora din localitatea de reşedinţă până la instanţă.

Sistemul va fi achiziţionat în cadrul unui proiect intitulat „Protecţia martorilor - factor esenţial în combaterea marii criminalităţi – WITPRO”, lansat, joi, la Bucureşti şi  finanţat în proporţie de 90%  de Comisia Europeană, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Proiectul are un caracter transnaţional, alături de structurile de protecţie a martorilor din România urmând ca de sistem achiziţionat de Poliţia Română să beneficieze şi autorităţile din Austria şi Bulgaria.

„Durata proiectului este de 36 de luni, iar bugetul total al acestuia este de 201.378,33 euro, cu o finanţare din partea Comisiei Europene de 90%, respectiv 181.240,50 euro, cofinanţarea Poliţiei Române fiind de 10 %“, se arată într-un comunicat emis de IGPR.

Proiectul include o componentă de achiziţie de echipamente şi una de instruire în domeniul protecţiei martorilor.

Activităţile de pregătire prevăzute în cadrul proiectului vor consta în şase seminarii, patru exerciţii practice, două vizite de studiu şi organizarea unei conferinţe internaţionale la care vor fi invitaţi să participe reprezentanţi a structurilor de protecţie a martorilor din 11 state.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite