Poliţia Română îşi cumpără 300 de autovehicule 4×4, dar Dacia este exclusă din licitaţie. Ce dotări şi performanţe exclusiviste cere MAI de la producători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Poliţia Română a scos la licitaţie în SICAP un contract de 38 de milioane lei pentru achiziţionarea a 300 de maşini, care i-ar fi necesare pentru creşterea siguranţei în trafic. Mai exact este vorba de dotarea cu autoturisme 4×4 puternice, iar conform cerinţelor licitaţiei participarea Dacia pare exclusă.

Conform caietului de sarcini, Poliţia Română vrea să dea 126.000 de lei pe fiecare maşină, adică aproximativ 25.000 de euro. Acestea trebuie să fie pe benzină, să aibă o putere a motorului de minim 130 KW, adică 174 CP, un cuplu de 290 Nm şi tracţiune 4×4. În plus, motorul trebuie să aibă minim patru cilindri, o capacitate de cel puţin 1.900 de centimetri cubi şi trebuie să fie cuplat la o transmisie automată cu 8+1 trepte.

Ca performanţe, maşinile vor avea o viteză minimă de 210 kilometri pe oră şi vor fi capabile să realizeze reprize de acceleraţie de la 0 la 100 de kilometri pe oră în cel mult 8 secunde.  

În plus, maşinile vor avea volan reglabil pe două direcţii şi climatizare pe cel puţin o zonă. Concret, conform documentului, aceste autoturisme sunt necesare pentru ca poliţiştii să descurajeze viteza excesivă şi consumul de substanţe psihoactive la volan.

Perioada de garanţie pentru fiecare autovehicul va fi de minimum 36 de luni sau 100.000 km, dar sunt cerute, în schimb, garanţii de minimum 6 ani pentru rezistenţa caroseriei la coroziune şi de minimum 3 ani pentru echipamentele din dotările specifice poliţiei şi inscripţionare. În plus, la departajarea ofertei câştigătoare, în afară de preţ, se va mai acorda punctaj şi pentru acordarea unei garanţii suplimentare faţă de cea standard de 100.000 km. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite