Poliţia îl caută din nou pe Nicuşor Constantinescu. Tribunalul a decis arestarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi arestat, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, miercuri, propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă. Tot astăzi s-a luat în discuţie şi cererea lui Constantinescu de prelungire a şederii în SUA.

Jocul de-a şoarecele şi pisica între preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu (foto), şi procurorii anticorupţie a continuat. miercuri, cu un nou episod. 

În timp ce anchetatorii au solicitat din nou arestarea acestuia, după ce în presă au apărut imagini cu baronul constănţean fumând într-o cafenea din New York şi, ulterior, plimbându-se pe străzile metropolei,  şeful CJ Constanţa cere intanţei să îi fie prelungită şederea în SUA  până la 1 octombrie. 

În acest sens, reprezentanţii Consiliului Judeţean au trimis instanţei o nouă scrisoare medicală semnată de profesorul asistent de medicină la Centrul de Cancer Monter din SUA, Doru Paul, în care se susţine că Nicuşor Constantinescu „a fost supus unei proceduri de admitere de urgenţă la spital din cauza unor complicaţii medicale. Domnul Nicuşor Constantinescu este în stare critică, dar stabilă. Aşa cum am indicat şi anterior, domnul Nicuşor Constantinescu nu este stabil să călătorească din punct de vedere medical şi necesită supraveghere medicală atentă pentru o serie de afecţiuni şi complicaţiile care decurg din aceasta”, se arată în documentul, din 19 iulie, semnat de specialist.

Pentru a fi mai convingători, reprezentanţii CJ Constanţa au transmis şi rezultatul  unor tomografii abdominale în care se arată că mai multe organe ale lui Constantinescu sunt afectate de boală. „Ficatul, splina, pancreasul şi glandele suprarenale sunt cufundate. Vezica biliară este în mod normal dilatată. Nu există dilatare ductuală. Rinichii 

s-au dezvoltat simetrical fără hidronefroză. Există aceeaşi îngroşare a peretelui anterior al vezicii urinare care este de natură reactivă. Pacientul este în stare post radicală de prostatectomie“, se precizează în documentele medicale.

După ce i-a ascultat atât pe procurori, cât şi pe apărătorii lui Nicuşor Constantinescu, instanţa a decis să emită un nou mandat de arestare pe numele baronului. În acest caz, Poliţia Română va emite un nou mandat internaţional de arestare pe numele acestuia. ;

Nicuşor Constantinescu a scăpat de mandatul de urmărire

În aceste condiţii, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu a rămas fără obiect. După judecarea contestaţiei, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat că viza prin care acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA va expira la începutul lunii octombrie.

Nicuşor Constantinescu era dat în urmărire internaţională, în urma unei hotărâri din 7 iulie a Tribunalului Bucureşti, care a dispus, totodată, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia.

Decizia a fost luată după ce Tribunalul Bucureşti dispusese, pe 23 iunie, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, la cererea procurorilor DNA, care au solicitat înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă pentru că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA.

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, pe 15 iulie, noi documente medicale pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în România, unul din documente fiind o scrisoare semnată de un medic român care susţine că şeful CJ mai are nevoie de tratament şi intervenţii chirurgicale.

„Eu sunt medicul care îl tratează pe domnul Nicuşor Constantinescu şi el este în prezent în grija mea datorită condiţiilor care îi ameninţă viaţa. Domnul Nicuşor Constantinescu necesită în continuare alte tratamente şi intervenţii chirurgicale. În prezent, el nu este stabil medical să călătorească până când problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate", se arată într-un document datat 11 iulie şi semnat de către Doru Paul, profesor asistent de medicină de la Centrul de Cancer Monter.

Consiliul Judeţenea Constanţa a transmis, în ultima perioadă, mai multe documente medicale semnate de diverşi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu este transportabil în România, având în vedere starea sa de sănătate.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale distincte. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Pe aceeaşi temă:

FOTO SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate casele baronilor din România. Nicuşor Constantinescu are vilă în centrul Constanţei

Nicuşor Constantinescu (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, locuieşte într-o vilă aflată în centrul oraşului, pe strada Mihai Eminescu, într-o zonă de lux a Constanţei.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat în libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat în continuare în libertate după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, contestaţia procurorilor Direcţiei Nţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care acesta a fost lăsat în libertate.

Motivarea instanţei. Subalternul lui Nicuşor Constantinescu a refuzat controalele autorităţilor doar pentru că şeful lui i-a cerut asta

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a arătat în motivarea deciziei prin care a decis arestarea preventivă a directorului Regiei Judeţeane de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, că activitatea infracţională a acestuia poate constitui o practică în literatura de specialitate. Acesta este acuzat, alături de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite