Politehnica Iaşi, împrumutată cu bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a altor 10 miliarde de lei în aceleaşi condiţii. "Greul de-abia acum începe", spun şefii clubului, pentru că nu ştiu de unde vor returna banii.O nouă întâlnire privind asocierea în

a altor 10 miliarde de lei în aceleaşi condiţii. "Greul de-abia acum începe", spun şefii clubului, pentru că nu ştiu de unde vor returna banii.
O nouă întâlnire privind asocierea în participaţiune dintre CJ şi CL era necesară, pe de o parte, deoarece prefectura a atacat în contencios administrativ primul proiect de hotărâre privind finanţarea clubului. Pe de altă parte, prin decizia luată acum câteva zile, Consiliul judeţean se angaja să aloce clubului Politehnica 10 miliarde de lei, dar cu titlu de împrumut. Discuţiile pe marginea proiectului de hotărâre privind finanţarea din bani publici a clubului de fotbal au durat mai bine de o oră. Unul dintre cei mai vehemenţi consilieri care s-au opus acestui contract a fost democratul Daniel Oajdea. "Până acum, la Poli s-au dat aproximativ 100 miliarde de lei din bugetul local. Am dat către fotbal, dar străzile sunt cum sunt, de parcuri, nici să mai vorbim, şcoli sau instituţii de cultură... Primarul Nichita este un haiduc pe invers. Ia de la cei săraci, pensionarii, şi dă la cei bogaţi, adică fotbaliştii", şi-a susţinut Oajdea decizia. La rândul său, primarul Gheorghe Nichita a încercat să îi înduplece pe consilieri să sprijine fotbalul: "Contractul urmează modelul celui de la Consiliul judeţean. Este, practic, un împrumut către clubul de fotbal, care nu favorizează însă gruparea ieşeană. Trebuie luată o decizie, având în vedere situaţia grea de la echipă. Peste o lună vom înfiinţa o asociaţie, care să ne permită să finanţăm altfel sportul".

Îngrijorare la club
Cu 17 voturi pentru şi 5 împotrivă, contractul de asociere în participaţiune dintre Consiliul municipal şi cel judeţean, privind finanţarea clubului de fotbal Politehnica Iaşi, a primit, în cele din urmă, acceptul consilierilor municipali. Derulat pe perioada unui an, contractul obligă clubul de fotbal să obţină profit, asftel încât să returneze ambele sume de bani. În caz contrar, Consiliul local şi cel judeţean vor putea executa drepturile de televizare, sumele obţinute din vânzarea abonamentelor, şi va avea dreptul să vândă şi jucătorii. Oficialii Politehnicii Iaşi nu s-au arătat foarte încântaţi de soluţia de finanţare găsită. Ei spun că Poli Iaşi are mici şanse de a obţine profit şi, respectiv, de a da banii înapoi. "Vom organiza o şedinţă a Consiliului de Administraţie, pentru a vedea dacă acceptăm, sau nu, banii. Suntem însă îngrijoraţi de modalitatea în care vom putea rambursa împrumutul de 40 de miliarde", a declarat Sorin Boca, preşedintele clubului de fotbal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite