Piedone, după ce a fost ridicat de DNA de pe aeroport: „Luasem bilete să plec cu soţia la Florenţa. Nu sunt fugar”. Ce acuzaţii i se aduc în noul dosar

0
0
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone a oferit primele declaraţii după ce a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni, vineri dimineaţa, fiind audiat de DNA într-un nou dosar. Potrivit procurorilor, edilul este cercetat pentru că nu a pus în aplicare o decizie a Consiliului local privind salubrizarea Sectorului 5 şi astfel o firmă care nu deţinea licenţă ar fi continuat să presteze servicii, având tarife cu mult peste cele adoptate de consilieri.

UPDATE - „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor şi în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, au transmis reprezentanţii DNA. 

Direcţia Naţională Anticorupţie a explicat care este motivul cercetării actualului edil al Sectorului 5. „După preluarea atribuţiilor aferente funcţiei de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu ştiinţă ar fi omis să ia măsurile inerente atribuţiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 Bucureşti adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum şi măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului furnizării serviciului.

În consecinţă, o societate comercială care nu deţinea licenţă, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice şi de la asociaţiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% faţă de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condiţiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deţinută de Sectorul 5 Bucureşti, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv”, arată sursa citată.

***

Ştirea iniţială

„Luasem bilete să plec cu soţia la Florenţa, cu escala la Munchen. S-a anunţat o ameninţare cu bomba. Eram urcat. Prima dată Poliţia de Frontieră m-a intrebat dacă am uitat ceva la poarta 6. Am urcat în avion, avionul a stat 10-15 minute, după care s-a golit tot avionul. Înainte să urc în autobuz mi-a spus un poliţist să îl urmez. Mi s-a spus că am mandat de aducere intr-un dosar din februarie 2021. La DNA mi s-a spus că am calitatea de suspect”, a declarat primarul Sectorului 5.

Piedone a explicat care sunt acuzaţiile din noul dosar şi cine este denunţătorul. „La preluarea mandatului meu, la nici trei luni de zile, nu am pus în aplicare o decizie a Consiliului local privind de ce mai putea să exercite în Sectorul 5 societatea Rebu, pentru că singura societate abilitată era Salubrizare SA. (…) 

Denunţătorul este fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunţat singur în acest dosar. Probabil s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli în sector. În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, la nici trei luni a făcut aceste denunţuri. Vă anunţ că nu au fost singurele denunţuri. Nu am nicio restricţie, absolut nimic”, a punctat edilul. 

„Piedone nu fuge”

Cristian Popescu Piedone a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni cu patru zile înainte de decizia în dosarul „Colectiv”, în care edilul a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. 

„Ştim cu toţii că marţi este sentinţa în dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări. Eu nu sunt fugar, îmi aştept sentinţa cu capul în sus. Puteam să fug de 1000 de ori. Piedone nu fuge”, a subliniat edilul Sectorului 5. 

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite