Petiţie online pentru salvarea OTV: ce spun cei care susţin „televiziunea poporului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii OTV susţin televiziunea lui Dan Diaconescu FOTO Captură de ecran OTV
Fanii OTV susţin televiziunea lui Dan Diaconescu FOTO Captură de ecran OTV

În urma anunţului făcut de CNA potrivit căruia licenţa postului OTV va fi retrasă, pe Internet a apărut o petiţie pentru salvarea televiziunii lui Dan Diaconescu.

La ora scrierii acestui material, petiţia „Spuneţi NU închiderii OTV“ adunase 10.447 de semnături şi comentarii  în care semnatarii îşi exprimau indignarea cu privire la decizia CNA.

Un semnatar al petiţiei scrie: „Mi-este milă de acest popor umilit mereu şi mereu. E greu să exprim tot ceea ce simt când cineva îmi impune la ce post să mă uit şi ce informaţii să primesc. Încep să cred că şi dreptul de a vorbi s-a piedut. Păcat de cei care şi-au dat viaţa pentru libertate... e trist“.

„Cine nu doreşte să se uite poate schimba canalul“, comentează un alt semnatar în alt petiţiei, în timp ce altcineva scrie: „OTV este pastila mea pentru sănătate, hrana mea de fiecare zi. Politicienii nu ne pot oferi nici măcar atât, pentru asta, nu ar trebui să se atingă de OTV sub nicio formă“.

O utilizatoare spune: „Mă bucur de această iniţiativă, este singura modalitate prin care noi cei din diaspora ne putem exprima dezacordul faţă de decizia politică care s-a luat împotriva OTV“.

Cea mai înfocată contribuţie a fost cea a unui utilizator care a postat în întregime versurile unei melodii a trupei Paraziţii.

Ţara asta începe să-mi provoace silă./Copii: părinţii voştri doar îşi plâng de milă!/Politizând cultura arătaţi lumii/Marile probleme ale naţiunii“/Exact ca Inchiziţia aţi închis OTV,/Asta nu e o politică - e direct teroare./“ sunt versurile care se referă în mod direct la decizia CNA.

„Sunt profund indignată de măsura antidemocratică a CNA-ului, de închiderea postului de televiziune OTV, singurul post de televiziune la care se citeau toate mesajele trimise de telespectatori şi cu o mare audienţă la un segment important din populaţia României! Consider această măsură drept un afront la libertatea presei, a exprimării libere a poporului şi a democraţiei, în general“, scrie o utilizatoare. O alta se adresează direct Consiliului Naţional al Audiovizualului: „Alte televiziuni nu le vedeţi? Aţi pus ochii pe televiziunea OTV?“.

Invitat la România TV marţi seară pentru a-şi dezvălui planurile de viitor, Dan Diaconescu a declarat că speră să găsească un post de moderator la o televiziune pentru a-şi transmite în continuare mesajele.

Sursa: Yousign.org

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite