Peste 150 de certificate de înmatriculare a autovehiculelor de transport persoane, reţinute într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 210 şoferi de microbuze au fost amendaţi într-o singură zi FOTO Arhivă Adevărul
Peste 210 şoferi de microbuze au fost amendaţi într-o singură zi FOTO Arhivă Adevărul

Peste 150 de certificate de înmatriculare a autovehiculelor de transport persoane cu 8+1 locuri au fost reţinute într-o singură zi. Peste 40% dintre cele 505 vehicule verificate prezentau probleme de siguranţă.

Pe 31 iulie, Registrul Auto Român (RAR) a desfăşurat o acţiune specială de control în trafic, la nivel naţional, care a vizat autovehiculele de transport persoane cu 8+1 locuri.

Împreună cu Poliţia Rutieră, au fost inspectate tehnic 505 astfel de autovehicule, iar 57,43% dintre ele fiind neconforme.

Printre neconformităţile constatate se numără faptul că unele autovehicule cu nouă locuri erau înregistrate în acte ca având şase locuri sau altele, declarate în acte ca având destinaţie de transport marfă, erau utilizate şi pentru transport persoane.

„Din punct de vedere al securităţii rutiere 43,37% au fost găsite neconforme, iar din acest procent 6,14% prezentau pericol iminent de accidente. Din punct de vedere al emisiilor poluante au fost găsite neconforme 8,71% dintre autovehiculele controlate. 1,78% dintre autovehicule aveau probleme de identificare. Din punct de vedere al dovezii de efectuare a ITP, 95,05% dintre vehicule aveau documentul valabil, 4,55% aveau ITP expirat, iar 0,40% fals", se arată în comunicatul emis de RAR.

În urma acestor controale au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute şase permise de conducere şi 153 de certificate de înmatriculare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite