Peste 1000 de cadre medicale din România, pregătite să meargă în Israel. Rafila: „Înscrierile merg foarte rapid”

0
Publicat:

Peste o mie de cadre medicale din România şi-au exprimat disponibilitatea de a merge să acorde ajutor colegilor din Israel, a spus ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila FOTO Mediafax
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila FOTO Mediafax

Alexandru Rafila a declarat la Medika Tv că „Înscrierile merg foarte rapid. Am avut aceeaşi reacţie foarte bună şi atunci când a fost cutremurul major, în Turcia. Peste o mie de persoane s-au înscris, medici şi asistenţi medicali. Trebuie să fii pregătit, să poţi face şi să trimiţi astfel de echipe, dacă este cazul, e bine să existe şi ca un exerciţiu de solidaritate umană astfel de lucruri“.

Ministrul Sănătății a precizat însă faptul că un astfel de ajutor va fi trimis numai la cererea statului Israel, iar mobilizarea este una preventivă.  

Cetățeni ai mai multor țări, între care SUA, Franța și Germania, se numără printre cei uciși, răpiți și dispăruți în urma atacurilor Hamas.

Atacul de sâmbătă, cea mai gravă breșă în apărarea Israelului din 1973, vine după doi ani de subterfugii din partea Hamas, care au implicat menținerea planurilor sale militare la secret și convingerea Israelului că nu vrea un o luptă. Hamas a dat impresia că economia era în centrul atenției sale, spun surse. Chiar și la vedere, Hamas s-a antrenat pentru atac. Israelul a interpretat greșit antrenamentul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite