Percheziţii la Ministerul Sănătăţii. Suspiciuni privind fraudarea unui concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi poliţiştii DGA au făcut, marţi, percheziţii la sediul Ministerului Sănătăţii într-un dosar privind fraudarea unui concurs pentru un post de consilier.

Percheziţii la Ministerul Sănătăţii. Foto: economica.net
Percheziţii la Ministerul Sănătăţii. Foto: economica.net

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000.

Suspiciunile se referă la fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate - Biroul recunoaștere a calificărilor şi reglementare.

În cursul zilei de 10.10.2023, după obținerea autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare la sediul Ministerului Sănătății și la domiciliul unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție", a transmis parchetul.

Potrivit surselor Adevărul, au loc percheziţii în trei birouri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite