Percheziţii la contrabandiştii de ţigări aduse din Rep. Moldova; 13 persoane, ridicate pentru audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziţii domiciliare au loc, joi dimineaţa, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar ce vizează o grupare care se ocupa cu vânzarea ţigărilor provenite din contrabandă, aduse din Republica Moldova, Ucraina şi Turcia şi ulterior vândute în pieţe din sectorul 5 al Capitalei.

Peste 100 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi au pus în executare 10 de mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, conform DGPMB.

În urma investigaţiilor, derulare în perioada martie – iunie, judiciariştii Secţiei 19 Poliţie au stabilit că membrii grupării comercializau ţigări provenite din contrabandă, în mai multe pieţe din sectorul 5 al Capitalei şi în zonele adiacente acestora.

Ţigările comercializate erau aduse în ţară din Republica Moldova, Ucraina şi Turcia, precizează sursa citată.

În urma acestei acţiuni, au fost identificate 92.000 de ţigarete de contrabandă, 20 de litri de alcool etilic şi suma de 700 de euro, întreaga cantitate de bunuri fiind ridicată pentru a fi confiscată.

Totodată, 13 persoane au fost ridicate de oamenii legii pentru a fi audiate la secţia de poliţie.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la suma de aproximativ 40.000 de lei, conform DGPMB.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite