Percheziții la 14 persoane acuzate că au recrutat mai multe femei pe care le-au obligat să se prostitueze în Marea Britanie

0
Publicat:

Proxeneții au recrutat de pe teritoriul României opt persoane mai multe femei pe care le-au obligat să se prostitueze pe teritoriul Marii Britanii.

prostituata jpeg

La data de 04 august 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași efectuează un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

 Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei și Poliția Metropolitană efectuează 3 percheziții domiciliare în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

La perchezițiile efectuate pe raza județului Iași participă patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă și doi polițiști din cadrul BCCO Iași.

În cauză, s-a reținut că mai multe persoane, începând cu anul 2014, au recrutat de pe teritoriul României opt persoane vătămate, majore, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii.

Victimele au fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți a fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor (căsătorie).

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 70.000 euro fiecare și suma de circa 40.000 lire sterline.

14 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi în vederea audierii.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Suceava și al jandarmilor din cadrul IJJ Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite