Percheziţii în locuinţele mai multor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Prejudiciul e de 200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor –I.G.P.R. efectuează în această dimineaţă 10 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, precum şi la spaţiile unde sunt depozitate ţigările.

Pe parcursul a patru luni, anchetatorii au documentat  activitatea infracţională a opt persoane suspectate de depozitarea, distribuirea şi comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că ţigaretele proveneau din Ucraina şi Serbia şi erau vândute, pe raza municipiului Bucureşti, în pieţe, târguri, precum şi în alte zone cu vad comercial.

Prejudiciul stabilit până în prezent, prin comiterea acestor infracţiuni, este de peste 200.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În cauză, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor efectuează cercetări faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 9, alin. 1, lit. a din Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, art. 296 ind. 1, lit. l din Legea 571/2003 privind Codul fiscal şi art. 270, alin. 1 şi alin. 3 din Legea 86/2006 – Codul Vamal.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat se vor lua măsurile legale ce se impun.
Ancheta a fost efectuată de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite