Patru militari români, răniţi în misiune în Afganistan. Starea lor de sănătate este stabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto MApN Arhiva
Foto MApN Arhiva

Patru militari români au fost răniţi în misiune, sâmbătă, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN. Cei patru militari răniţi sunt conştienţi, iar starea lor de sănătate este stabilă.

UPDATE Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei” răniţi sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar. 

Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea.

Îm urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii.

UPDATE: Klaus Iohannia le-a urat celor patru însănătoşire grabnică şi a asigurat familiile acestora că soldaţii primesc cele mai bune îngrijiri medicale

„Patru militari români au fost răniţi sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”, aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi. 

Infanteriştii români au acţionat conform procedurilor şi au respins atacul insurgent, având sprijin terestru şi aerian din partea forţelor americane.

Cei patru militari răniţi în urma incidentului au fost evacuaţi pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă”, a  informat Ministerul Apărării.

În urma evaluării medicale, militari au fost internaţi, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis şi cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicaţi în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

„Conducerea MApN este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia de sănătate a militarilor”, se arată în documentul remis „Adevărul”.

Generalul Nicolae Ciucă, şef al Marelui Stat Major, a scris ulterior, pe pagina sa de Facebook, că este „permanent informat despre evoluţia de sănătate a militarilor”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite